Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon'dan IŞİD açıklaması: 'Ordu hazır'

Pentagon'dan IŞİD açıklaması: 'Ordu hazır'

DÜNYA Haberleri

Obama'nın IŞİD'le mücadele stratejisini ortaya koymasından kısa süre sonra, Pentagon'dan bir açıklama geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le mücadele stratejisini açıkladı. Obama'nın Amerikan halkına seslendiği konuşmasından kısa süre sonra, Pentagon'dan da bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD ordusunun IŞİD'e karşı misyonu yerine getirmek için başkomutanın emirlerini uygulamaya hazır olduğunu belirtti.


Obama'nın konuşmasının ardından yazılı açıklama yapan Hagel, Obama'nın IŞİD'i zayıflatma ve nihayetinde yok etmeye yönelik güçlü ve kapsayıcı bir strateji ortaya koyduğunu kaydetti. Hagel, "ABD ordusu da bu terörle mücadele kampanyasında üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır" ifadesini kullandı.


Hagel, şunları kaydetti: nbsp;
"ABD Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları, bu misyonu başarmak Başkomutanımızın emirlerini uygulamaya hazırdır. Başkan'ın da ortaya koyduğu gibi, Amerikan askeri gücü IŞİD'in ABD'ye, müttefiklerimize ve bölgedeki dost ve ortaklarımıza karşı oluşturduğu tehdidi tek başına yok edemez. Irak'ın daha kapsayıcı bir hükümete doğru devam eden siyasi ilerlemesi ve bunun yanında koalisyonumuzun, bölgedeki ülkelerle koordinasyon halinde, askeri, güvenlik, ekonomik, diplomatik, istihbarat ve insani yardım olmak üzere tüm güç enstrümanlarını kullanmaları kritik önem taşıyacak."


"ORDU SURİYE İÇİN HAZIR"
Pentagon'dan bir üst düzey yetkili de "Başkan Obama, IŞİD nerede olursa oraya saldırma nbsp;yetkisine sahip olduğunu açıkça belirtti. ABD ordusu Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı doğrudan eyleme geçmeye hazır. Bu eylemlerin ne zaman yürütüleceğine dair kararlar ise IŞİD teröristlerine karşı kapsayıcı stratejimizi uygulamaya devam ederken uygun bir zamanda verilecek" ifadelerini kullandı.


OBAMA'NIN SÖZLERİ nbsp;
Obama'nın açıklaması öncesi, merak edilen konulardan biri de, Suriye'deki IŞİD'e karşı nasıl bir yaklaşım ve eylem planı ortaya koyacağıydı.


Obama'nın sözleri şöyle olmuştu:


"Şuna açıklık getiriyorum ki; ülkemizi tehdit eden teröristleri nerede olurlarsa olsunlar ele geçireceğiz. Bu hem Suriye hem de Irak'ta bu teröristlere karşı harekete geçmekte tereddüt etmeyeceğim anlamına geliyor.


Benim başkanlığımın ana ilkesi şu: Eğer Amerika'yı tehdit ediyorsanız, sığınacak bir güvenli yer bulamayacaksınız"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...