Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Melih Gökçek'ten 'kirli su' iddialarına cevap

Melih Gökçek'ten 'kirli su' iddialarına cevap

GÜNDEM Haberleri

Ankara'nın suyunun kirli olduğu ve bu nedenle ishal vakalarının arttığı yönündeki iddialara, kentin belediye başkanından yanıt geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkentin şebeke suyuna ilişkin iddialarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Tabipler Odası'nı ve CHP'yi hedef alan Gökçek, tesisatlar nedeniyle bazı evlerde suyun renginde farklılık olabileceğini söyleyerek, "Bunun dışında şebeke suyuna ilişkin iddialar cahilliktir" dedi. Basın toplantısı esnasında kapalı bardaktan su içtiği yönünde sosyal medyada yer alan eleştirlere de yanıt veren Gökçek, suyun ASKİ suyu olduğunu belirtti.

"Ankara'nın suyu fantaya benziyor' diyen CHP'lilere yüklenen Gökçek, Sağlık Bakanlığı'nın başkentteki bağırsak enfeksiyonu rakamlarını paylaştı; İzmir'e ait rakamları verdi.

Geçen yıl ve bu yılın ay ay rakamlarını veren Gökçek, Ankara'da yüzde 2'lik bir artış olduğunu söyledi.

"Tabipler Odası ile CHP, rakamsal olarak takip etmedikleri için tuş oldular, ideolojik saldırı var" diyen Gökçek, rakamların Ankara'da herhangi bir salgın hastalığın olmadığını ortaya koyduğunu söyledi.
Melih Gökçek'ten 'kirli su' iddialarına cevap

2013-2014 arasında izmir'e ait rakamları da veren Gökçek, artışın yüzde 33 olduğunu kaydetti ve CHP'lilere seslenerek, "Sizin iddianıza göre İzmir'de neler var neler" dedi.

Ankara'ya ilişkin iddiaları ortaya atanları, İzmir'e gitmemeleri durumunda, 'yalancılık, halkı aldatmak ve tahrik etmek için görev yapan" kişiler olarak tanımlayan Gökçek, "Şimdi ne cevap verecekler merak ediyorum. Acaba gazeteci arkadaşlar da soracaklar mı?" şeklinde konuştu.

İddiaları ortaya atanlarla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyleyen Gökçek, "Anakara Büyükşehir Belediyesi'ne ve ASKİ'ye iftira atanlardan hesap sorulacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...