Yalova'ya "can suyu" müjdesi

Yalova'ya "can suyu" müjdesi

GÜNDEM Haberleri

Yalova'da içme suyu problemine son vermek amacıyla Kurtköy Derivasyonu Gökçe Barajı'na bağlandı.

Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Gökçe Barajı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurtköy Deresi'nin bu gece baraja bağlandığını söyledi. Kurtköy Deresi'nin bağlantısıyla yaklaşık saniyede 100-150 litre suyun baraja verildiğini belirten Nergiz, şöyle devam etti: "Derenin bağlantısı ve cumartesi günü de bağlanacak kuyularla beraber 250 litre saniyeye tekabül eden bir su alacağız. Kısmen de olsa bu susuzluğa bir çaredir. Devamlı akacağı için 'can suyu' olarak da tabir kullanabiliriz. Yalova'ya ileriki yıllarda daha büyük katkısı olacak. Biraz sonra Bursa'dan BUSKİ'den aldığımız ölü hacimden su çekmek için pompamız gelecek. Onunla beraber 10-15 gün ölü hacimden su aldığımız zaman Yalova bir nebze de olsa rahatlamış olacak."


Kamuoyunda Yalova'da insanların susuzluktan kırıldığına dair bir kanı olduğunu, bunun gerçeği yansıtmadığını belirten Nergiz, "Bazıları sanki bunu afetmiş gibi bir yayınlama yapıyor ama afetlik bir durum yok. Kesintilerimiz bölgesel olarak devam ediyor. Bunlar tedbir ve tasarruf amaçlı kesintiler" diye konuştu.


Su sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Nergiz, şunları kaydetti: "Şu kadar sürede biter diye bir şey söyleyemeyiz çünkü bölgesel olarak bir kuraklık var. Bu kuraklığın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Tabi ki şimdi kasım ve aralık yağışları var. Bunları bekliyoruz. Olağanüstü bir durum olduğu sürece bitmez tabi ki. Bunun tedbirlerini de alıyoruz. Geçen senenin kuraklığı olsa bile barajımızın doluluğu yüzde 70, 80'ler olur en az. Bir dahaki senelerde bu sıkıntıyı çekmeyiz. Kurtköy bağlantısını yaptıktan sonra baraj olsun biraz rahatlar. Bu da hükumetimizin göstermiş olduğu büyük bir projeydi. Bunu yaptıkları ve başardıkları için teşekkür ediyorum. Kurtköy Deresi'nin baraja olan bağlantısı da konunun aciliyeti nedeniyle gece de olsa bağlandı."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...