Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan son dakika IŞİD açıklaması

/ Kaynak: AA
Obama'dan son dakika IŞİD açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le ilgili açıklama yaptı.

Obama, IŞİD'in kendisini "İslam Devleti" olarak tanımladığına işaret ederek, "IŞİD, İslam ile alakası yok. IŞİD, kesinlikle bir devlet de değil. IŞİD bir terör örgütü, bu açık ve net" dedi. nbsp;ABD Başkanı Obama, ABD'nin Irak'ta hava saldırıları başlatmasına değinerek, "Bu sadece bizim savaşımız değil. Amerika'nın bu terör tehdidini etkisiz hale getirmek için geniş bir koalisyona liderlik edeceğini açıklıyorum" diye konuştu. nbsp;Obama: "Amacımız çok açık: Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir terörle mücadele stratejisiyle IŞİD'in gücünü azaltacağız ve tamamen yok edeceğiz." nbsp;"İlk olarak bu teröristlere karşı sistematik hava saldırıları düzenleyeceğiz. Hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD'e karşı harekete geçmekten tereddüt etmeyeceğim." nbsp;"İkinci olarak sahada bu teröristlerle mücadele eden güçlere desteğimizi artıracağız."
"IŞİD gibi bir kanseri yok etmek zaman alacak. Ne zaman askeri eylemde bulunursak, bunun riskleri de olur. Ama bu Irak ve Afganistan'daki savaştan farklı." nbsp;"Amerikan güçleri, muharip misyon üstlenmeyecek. Irak'ta yeni bir kara savaşına sürüklenmeyeceğiz."
Obama, "Başkanlığımın ana prensibi şu: Eğer Amerika'yı tehdit ederseniz, sığınabileceğiniz hiçbir güvenli bölge olmayacak" dedi.
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ABD Silahlı Kuvvetleri'nin IŞİD'e karşı misyonu yerine getirmek için Başkomutan'ın emirlerini uygulamaya hazır olduğunu belirtti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...