Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Neşet Ertaş sevenleriyle buluşacak

/ Kaynak: AA
Neşet Ertaş sevenleriyle buluşacak

MAGAZİN Haberleri  / AA

Merhum Neşet Ertaş'ın saz çalarak türkü söyleyen android heykeli, Kırşehir'de Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nde sergilenecek.

Fransa'da 2004 yılında "yılın en iyi heykeltıraşı" seçilen ve "Türklerin Leonardo'su" olarak tanınan heykeltıraş Adil Çelik, saz çalarak türkü söyleyen Neşet Ertaş heykelini Samsun'da tamamladı. Çelik, yaklaşık 13 yıldan beri android heykeller üzerine çalışma yaptığını söyledi.
Neşet Ertaş sevenleriyle buluşacak

Androidin, insansı makinelere verilen ad olduğunu ifade eden Çelik, dünyada ilk kez saz çalan heykel yapıldığının altını çizdi.
Yaklaşık 1,5 aylık bir çalışma sonucu saz çalan ve türkü söyleyen Neşet Ertaş'ın robot heykelini yaptığını belirten Çelik, heykelin, merhum sanatçının ölüm yıl dönümünde Kırşehir'de Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nde sergilenmeye başlanacağını kaydetti.
Neşet Ertaş sevenleriyle buluşacak

"Kırşehir Valiliğinin isteği üzerine dünyada ilk kez saz çalan bir insanın robot heykelini yaptık "diyen Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
Neşet Ertaş sevenleriyle buluşacak

"Tamamen gerçek boyutta olan ve saz çalarak hareket edebilen heykel, kendi alanında da birçok ilk özelliği taşıyor. Heykel bilgisayarla kumanda ediliyor. Müziğe göre saz çalıyor ve türkü söylüyor. Böyle değerli bir sanatçımızın ölüm yıl dönümü nedeniyle robot heykelini yapmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak çok önemli." Heykelin, merhum sanatçıya benzerliğinin yanı sıra saz çalarken el hareketlerinin müzikle uyumlu olması ile ağız hareketlerinin müziğe uyumuna çok önem verdiklerini ve titiz bir çalışma yaptıklarını ifade eden Çelik, bu konuda da başarılı olduklarını dile getirdi. Neşet Ertaş'ın Samsun'da tamamlanan android heykeli, Kırşehir'e gönderildi.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...