11 polis meslekten ihraç edildi

/ Kaynak: AA
11 polis meslekten ihraç edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kişilerin özel hayatına ilişkin görüşmelerini dinleyip arşivledikleri gerekçesiyle, emniyet müdürleri de dahil 11 polisi meslekten ihraç edildi.

İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, "yasadışı dinleme ve kişisel verileri arşivleme" gerekçesiyle bazı emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 71 polis hakkındaki soruşturmayı tamamladı.


Kurul, "paralel yapı" soruşturması kapsamında tutuklu İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse, Özgür Açıkgöz ve Murat Çetiner'in de aralarında bulunduğu 11 polisi, "yasadışı dinleme ve kişisel verileri arşivleme" gerekçesiyle meslekten ihraç etti.


41 polis hakkında ise 16 ay kıdem durdurma cezası çıktı.


Yüksek Kurul, aynı suç kapsamında Emniyet Müdürleri Mutlu Ekizoğlu, Gökhan Orla, Kazım Aksoy, Hayati Başdağ ve Yurt Atayün'ün de dahil olduğu 15 polis hakkında da meslekten ihracın gerektiğine karar verdi. Ancak bu polisler, "devlet memurları kanunu" gereği suçun üzerinden 2 yıl geçtiği için zaman aşımından dolayı ihraç edilemedi.


Soruşturma kapsamındaki diğer polisler ise ceza almadı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...