Obama'nın IŞİD planına Esad'dan rest!

Obama'nın IŞİD planına Esad'dan rest!

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin "Suriye topraklarındaki IŞİD hedeflerini vurma planı" Şam'ın tepkisine neden oldu.

Esad yönetimi, Suriye topraklarını hedef alacak bir operasyon için Şam'la koordinasyon içinde olunması gerektiğini söyledi. Suriye İç Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Şam yönetiminin onayı olmadan yapılacak operasyonların "ülkeye yönelik bir saldırı" olarak görüleceğini vurguladı.


ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ın yanısıra Suriye'deki IŞİD hedeflerinin de vurulacağını ancak bunun için Esad yönetimiyle işbirliği yapılmayacağını söylemişti.


'Esad rejimi klor gazı kullandı'


Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü, Suriye'de Nisan ve Mayıs aylarında kimi bölgelerde kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialar üzerine başlatılan araştırmanın tamamlandığını belirtti.


Hazırlanan rapora göre, bu yılın başında Esad yönetimi, ülkenin kuzayinde muhalif güçlerle çatışmaların yaşandığı bazı bölgelerde klor gazı kullandı.


Kurbanlar, doktorlar, yardım görevlileri ve görgü tanıklarıyla görüşülerek hazırlanan raporda, sözü edilen yerlerde bu yılın başlarında klor gazının sistematik ve tekraren kullanıldığı açıklandı.


Suriye'nin kimyasal silahları ülkeden çıkarılarak imha edildi, ancak zayıf bir zehir olarak kabul edilen klor gazı stokları buna dahil edilmemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...