IŞİD ile ilgili ilk anket: Yüzde 70 'Erdoğan çözer' dedi

IŞİD ile ilgili ilk anket: Yüzde 70 'Erdoğan çözer' dedi

GÜNDEM Haberleri

Mak Danışmanlık 4 bin 600 kişiye sordu. Halkın yüzde 69.9'u IŞİD problemi ve rehineler krizini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözeceğini söyledi.

Mak Danışmanlık, bütün dünyanın yakından takip ettiği Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) sorunuyla ilgili Türk halkının nabzını tutan ilk anketi yaptı. Buna göre halkın yüzde 69.9'u sorunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından çözeceğine inanıyor. Büyükşehirlerde 4 bin 600 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmada sol tandanslı olduğunu belirten yüzde 25'lik kesim ise çözüm adresinin Türk hükümeti olduğunu düşünüyor.
Anketin dikkat çekici sonuçlarını Ankara Temsilci Yardımcımız Ercan Gürses ile paylaşan Mak Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, bu büyük desteği halkın Erdoğan'a açtığı krediye bağladı. Kulat, "49 vatandaşımız kaçırılmış ve üç ay olmuş. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar uzun bir süreç, kamuoyunda bu kadar az tepkiyle karşılanmaz. Söz konusu rehineler ABD ya da İsrail vatandaşı olsaydı, bölge ülkeleri daha ciddi destek verirdi. Halk yine de Cumhurbaşkanı ve Türk hükümetinin itidalli tavrıyla rehinelerin kurtarılacağına inanıyor" dedi.
Türkiye'nin IŞİD'in doğuşundan sorumlu tutulmasını bilgisizliğe bağlayan Kulat, şöyle devam etti: "IŞİD'i test etmemiz çok zor. Çünkü oraya bizim coğrafyamız üzerinden giriş yapmıyorlar. IŞİD üyeleri Suriye'ye, sonra Irak'a geçti. Türkiye o zaman da destek vermedi. Dönemin Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin bulunduğu bölgeye girip bankalara el koydular. ABD ve İsrail de buna göz yumdu. Bir terör örgütünün eline korkunç para verip silah almasını kolay kılarsanız sonuca katlanacaksınız."

nbsp;IŞİD ile ilgili ilk anket: Yüzde 70 'Erdoğan çözer' dedi

Ali Kulat, Işİd anketini Ankara Temsilci Yardımcımız Ercan Gürses'e yorumladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...