Öğretmenlerle ilgili tercih açıklaması

Öğretmenlerle ilgili tercih açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Avcı, AA Editör Masası'nda 40 bin öğretmen kadrosuna atamaların cuma günü sonuçlanacağını söyledi.

Avcı, 40 bin öğretmen atamasına ilişkin, "Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandığını öğrenmiş olacak" dedi. nbsp;Nabi Avcı, öğretmen açığının 145 binden şu anda 105 bine düştüğünü belirttit, yaklaşık 400 bin kişinin öğretmen olabilme şartlarını taşıdığını anlattı.


ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ
Milli Eğitim Bakanı Avcı, üniversiteye giriş sistemine ilişkin "Bilişim teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle 3 sene sonra 5 sene sonra, biz hem sınıf içi etkinliklerimizi hem bütün bir lise boyunca çocuklarımızın performanslarının ölçümlerini çok daha yakından, bireysel özelliklerini göz ardı etmeyecek kadar derinlemesine takip edilebilir duruma geleceğiz. O zaman belki bugün bildiğimiz anlamda bir sınava ihtiyaç olmayabilir" ifadesini kullandı.


LİCE'DEKİ OLAYLAR
"Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan da uyuşturucuyla mücadelede yürüyor. Uyuşturucuyla mücadele programı ve bundan rahatsız olan kesimler, gruplar, örgütler vesaireyle olayların çıktığı yerler ve çıkış zamanlarını peşpeşe koyduğunuz zaman bir provokasyon kokusunu hissetmemek mümkün değil."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...