10 numaradan sonra bunu yapıyorlar!

/ Kaynak: AA
10 numaradan sonra bunu yapıyorlar!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bakan Yılmaz, "10 numaradan çıkar yol bulamadıkları için jet yakıtına yönelindi. Bununla ilgili çalışıyoruz" dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk arasında "10 numara yağ" olarak bilinen akaryakıtın çevreye ve kullanılan araca ciddi zararlar verdiğini belirtti. nbsp;Kontrolsüz satılan bu yakıtın, zaman zaman meydana gelen kazalarda hayati tehditlere neden olduğunu vurgulayan, Yılmaz, "Halk bilinçlenmeye başladı. Denetim mekanizması olarak da önemli çalışmaların hayata geçirildi ve bunun da neticelerini almaya başladık" diye konuştu. Son 1 yılda "10 numara yağ" ile mücadele ciddi başarı yakalandığını bildiren Yılmaz, "10 numara yağ ile mücadelede hakikaten ciddi başarı var. Bunu görmezden gelemeyiz. Zaten 10 numaradan çıkar yol bulamadıkları için jet yakıtına yönelindi. Şimdi de bununla ilgili çalışıyoruz. Allah'ın izniyle bunu da bitirmek üzereyiz" şeklinde konuştu. Yılmaz, kaçak akaryakıta taviz vermediklerini dile getirdi. nbsp; Kaçakçılık piyasasına fırsat vermemeye çalıştıklarını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bu başarıyı, disiplinli çalışma ve bu işe bulaşanlara göz yummamaya bağlıyoruz. Kamu kurumlarıyla yapmış olduğumuz anlaşmalar gereğince koordineli olarak idari denetimleri sürdürüyoruz. Denetim anlamında kamu kurumlarının da her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Denetimler sonucunda çok sayıda firmanın lisansı iptal ediyor, adli mercilere başvuruda bulunuyoruz."


Türkiye'nin dört bir yanındaki tüm istasyonlarda otomasyon sistemine geçildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu sayede en ücra köşedeki hareketi bile görebildikleri ifade etti. nbsp;


Yılmaz, Suriye'den gelen araçların bagajlarında sınırlı miktarda da olsa kaçak akaryakıt sokulduğuna dair bilgilere ulaşıldığını belirterek, halkın bu noktada hem kendi can güvenlikleri hem de çevre güvenliği için duyarlı davranmasını istedi.


Doğalgaza zam konusu


Kışın yaklaşmasıyla "doğalgaza zam kapıda" şeklinde söylemlerin gündeme gelmeye başladığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Doğalgaza zam konusu tamamen BOTAŞ'ın çalışması. Onlar maliyet çalışması yapar ve bize sunar. Biz de bu çalışmayı inceler kararımızı bildiririz. Şuana kadar BOTAŞ'ın zamla ilgili çalışması olmadı. Gelecek ay kendi maliyetlerine bakar ve bize rapor sunarsa, biz de inceler sonucu açıklarız. Ama şuan için böyle bir şey yok."


Yenilenebilir enerji kaynakları


Yılmaz, Türkiye'nin büyümeyi devam ettirdiği sürece enerji ihtiyacının da artacağına dikkati çekti.
İhtiyacı karşılayabilmek için yerli yenilenebilir enerjiyi geliştirmek istediklerine işaret eden Yılmaz, "Özellikle rüzgar, güneş ve hidroelektrikte lisans çalışmalarımıza devam ediyoruz. Lisans verdiğimiz yatırımcıları ciddi şekilde takip ediyoruz. Şartları yerine getirmeyenlerin lisanslarını iptal ediyoruz. Bizim yolumuz belli, yerli ve yenilenebilir enerjiyle bu ülkede artan enerji ihtiyacına çareler arayacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...