HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Malala Yusufzay'ın saldırganları yakalandı

Kaynak:
Malala Yusufzay'ın saldırganları yakalandı

DÜNYA Haberleri  / 

Pakistanlı kız öğrenci Malala Yusufzay'a 2012 yılında silahlı saldırı düzenleyen Taliban militanları, Pakistan ordusu tarafından yakalandı.

Pakistan Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Salim Bajwal, Pakistanlı kız öğrenci Malala Yusufzay'a 2012 yılında silahlı saldırı düzenleyen 10 Taliban militanının yakalandığını açıkladı. nbsp;Rawalpindi kentindeki Genelkurmay Başkanlığı karargahında basın toplantısı düzenleyen Bajwal, Swat Vadisi'nde 2012 yılında okuldan evine dönerken Malala Yusufzay adlı kız öğrenciye silahlı saldırıda bulanan 10 Taliban militanın yakalandığını söyledi. nbsp;Saldırının, Zafer İkbal adlı militanın öncülüğünde ve örgüte bağlı "Şura" adlı 10 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.
Tümgeneral Asım Salim Bajwal, saldırganların Kuzey Veziristan'da devam eden operasyonda yakalandıklarını ve terörle mücadele mahkemelerinde yargılanacaklarını açıkladı.


KAFASINA KURŞUN SIKILDI nbsp;
Pakistanlı kızların okula gitmesi için sürdürdüğü mücadele nedeniyle Pakistan Talibanı'nın hedefinde olan Yusufzay, 9 Ekim 2012 tarihinde militanlar tarafından düzenlenen silahlı saldırıda baş ve boynundan vurulmuştu.


Ravalpindi kentindeki askeri hastanede tedavi altına alınan Malala, daha sonra İngiltere'ye götürülmüştü.


OBAMA KABUL ETTİ nbsp;
Yusufzay, daha sonra ABD Başkanı Barack Obama tarafından kabul edilmiş, uluslararası camiada insan hakları ve kız çocuklarının eğitimi konusunda çalışmaları ile tanınmıştı.


SAKHAROV ÖDÜLÜNÜ KAZANDI nbsp;
Yusufzay, son olarak Avrupa Parlamentosu'nun her yıl insan hakları dalında verdiği Sakharov Ödülü'nün bu yılki sahibi olmuştu.


BİN TALİBAN MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ nbsp;
Kuzey Veziristan'da Pakistan Talibanı militanlarına yönelik devam eden 'Zarb-e Azb' adlı operasyonda şu ana kadar 1000'den fazla militan öldürüldü.
DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...