Gear VR: Fiyatı ucuz; kullanması pahalı!

Gear VR: Fiyatı ucuz; kullanması pahalı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung'un Gear VR'ı 199 dolarlık fiyatıyla çok çekici görünüyor. Ama işin aslı biraz daha karışık!

Nihayet IFA 2014 sona erdi ve ardında pek çok farklı ürün bıraktı... Bu ürünler arasında şüphesiz en çok dikkat çekenlerden birisi, Samsung'un şimdilerde Facebook'un elinde olan Oculus ekibi ile birlikte çalıştığı Gear VR, sanal gerçeklik cihazı oldu.

Birçok açıdan tatmin edici bulunan ürün, ne yazık ki istediği zıplamayı pek yaşamayacak gibi zira Gear VR, onu destekleyen bir aracı cihaz olmadan boş bir teknolojik kutudan başka bir şey değil. An itibarıyla kendisini kullanabilmemiz için ortaya çıkan tek ürünse, IFA esnasında görücüye çıkan Galaxy Note 4'ten başkası değil.

New York moda haftası içerisinde Samsung'un sözcüleriyle konuşan bir haber kanalı, Gear VR'ın yıl bitmeden, 199 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacağını öğrenmiş bulunuyor. İlk bakışta fiyat uygun gibi görünüyor ama cihazı kullanabilmek için yanında bir de Galaxy Note 4 almak şart.

Samsung'un yeni amiral gemisi için istenecek fiyatın, belirli anlaşmalarla 299 dolar, direk alımdaysa 799 dolar civarına denk gelmesi ön görülüyor. Anlayacağınız yurt dışında Gear VR kullanmak için sadece 199 dolar harcamak yetmiyor; kabaca 1.000 doları gözden çıkarmak gerekiyor. Bu fiyatın ülkemizde ne seviyelere çıkacağını ise, varın siz tahmin edin.

İşte bu Note 4 zorunluluğu, Gear VR'ın, Samsung'un beklediği başarıyı yakalamasının önündeki en büyük engel olarak değerlendiriliyor. İlerleyen zamanda diğer Galaxy'ler VR desteği kazanmayacaksa, cihazın başarısız olması kuvvetle muhtemel.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...