Uzlaşı hükümetinden vazgeçmeyeceğiz.

Uzlaşı hükümetinden vazgeçmeyeceğiz.

DÜNYA Haberleri

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el-Hayye, El-Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı hükümetinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el-Hayye, El-Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı hükümetinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Gazze'de verdiği cuma hutbesinde Hayye, "Uzlaşma, Filistin halkının kararı ve biz ondan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Uzlaşı hükümetinin şartlarını yerine getirmek, ortak siyasi bir yol izlemek ve direnişi sahiplenmek için Fetih Hareketi ile beraber çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bazı grupların, "Uzlaşı hükümetine engel olmak istediklerini" belirten Hayye, "Bizler hiçbir engele boyun eğmeyeceğiz. Savaş zamanında birdik, savaştan sonra da birliğimizi sürdüreceğiz. Bizim kararımız bu, birlik ve uzlaşıdan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gazze Şeridi'nin inşası ve aramızdaki tüm ihtilafları birlikte halledeceğiz" diye konuştu.

Gazze'de 26 Ağustos'ta ateşkes ilan edilmesinin ardından Hamas ile El-Fetih arasında bazı anlaşmazlıklar meydana gelmişti. Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu.

Yeni hükümetin sorumlulukları arasında "Gazze'deki memurların maaşlarının ödenmesi, sınırların korunması, Refah Sınır Kapısı'nın açılması, İsrail ambargosunun sona erdirilmesi ve Gazze'deki elektrik sıkıntısının çözüme kavuşturulması" bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...