Davutoğlu: Rehineler için susuyoruz

Davutoğlu: Rehineler  için susuyoruz

GÜNDEM Haberleri

'3 aydır bizi her gün açıklama yapmaya zorluyorlar. Bizim şu an birinci önceliğimiz rehinelerimizin sağ salim dönmesidir.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 24'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Davutoğlu'nun açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle: "Irak ve Suriye'deki otoriter yapılar kitlesel patlamalar meydana getirdi. Sünniler kendilerini yalnız hissetti. ABD'nin stratejisi gerekli, ama düzen kurmak, siyasal istikrarı tesis etmek için yeterli değil. Amerika'nın Irak'a bıraktığı silahlar, külliyen, topluca, en sofistike silahlar IŞİD'in eline geçti. ABD'nin ne istediği ne kadar belliyse, bizim de o bildiriye neden imza atmadığımız o kadar bellidir. Herkesin konuşması gereken zamanlar vardır. Herkesin bir insan canı için susması gereken zamanlar vardır. 3 aydır bizi her gün açıklama yapmaya zorluyorlar. Hala bir eski bir diplomat sorumsuzca bunu dile getiriyor. Bizim birinci önceliğimiz şu anda o canlarımızın ailelerine en kısa zamanda kavuşmasıdır. nbsp;
İnşallah önümüzdeki süreçte tarafsız yargı ülkemizde egemen olacak. İçerisindeki paralel yapılanmadan kurtulacak.
Nitelikli insan kaynağına ulaşmamız lazım. En iyi beyinler üniversitede kalsın istiyorum. Bunun için, ekim ayı içinde hissedilir bir iyileştirme yapmayı planlıyoruz.
Asansör kazasında ölen işçilerin ailelerini en iyi ben anlarım. Ben de 6 günlük bir yavrumu kaybettim. Malezya'da görevdeyken böyle bir olay yaşadık. O benim içimde hala bir sızıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...