'Vergi alacaklarının affı söz konusu bile olamaz'

'Vergi alacaklarının affı söz konusu bile olamaz'

Ekonomi Haberleri

Torba yasada vergi affı gibi bir konunun söz konusu olmadığını belirten Bakan Şimşek, "Verginin aslını da, cezasını da, enflasyon farkını da alacağız" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlık olarak vadesi geçmiş, tahsil edilmemiş alacakların tutarının 67 milyar lira olduğunu, torba yasada bu miktarın faizi, gecikme cezası gibi hususlara ilişkin birtakım düzenlemeler yapıldığını anımsattı.Vergi alacaklarının affa dönüşmesinin söz konusu olmadığını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:
"Kamuoyunda af olarak biliniyor ama biz asla bir alacaktan vazgeçmiyoruz. Ben kendim gittim komisyonda oturdum ve Maliye'nin vergi alacaklarının affa dönüşmemesi için ne gerekiyorsa o duruşu sergiledik, ona göre değişiklik önergesi verdik, ona göre de Yüce Meclisimiz tasarıyı kabul etti. Vergi alacaklarıyla ilgili af niteliğinde bir husus yoktur. Aslını da alacağız, cezasını da alacağız, hatta enflasyon farkını da alacağız."
Bakan Şimşek, bu yıl için yüzde 4'lük bir büyüme öngördüklerini ancak son rakamlar ışığında büyümenin yüzde 3 ile 4 arasında gerçekleşmesi ihtimalinin arttığını vurguladı. Jeopolitik riskler, AB'deki gelişmeler, yılın başında zorunlu yapılan parasal sıkılaştırma gibi olumsuz etkiler göz önünde bulundurulduğunda, yılın ilk yarısındaki yüzde 3,3'lük büyümenin, yılın tamamında da yüzde 3-4 arasındaki bir büyümenin önemli olduğunu söyledi.
Son dönemde özelikle gıda fiyatları ve kur etkisiyle enflasyonda ciddi bir çıkış yaşandığını ve yüzde 9'ları aştığını anımsatan Şimşek, şunları kaydetti. nbsp;
"Son yılların en kurak yılını yaşıyoruz, bunun etkisi var. Irak'taki gelişmeler, Rusya ile batı arasındaki gerginlik bizdeki gıda fiyatlarını etkiliyor. Çünkü gıda talebini artırıyor, bu da fiyatları artırıyor. Enflasyonu çok hızlı bir şekilde yüzde 5-7 aralığına, uzun vadede de yüzde 5'in altına çekmemiz lazım."

My Newwork'ün yüzde 25'i satıldı
Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun nbsp;yeni ofis projesi My Newwork, iş ve eğlenceyi birleştiren konsepti ile yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Hafriyat çalışmaları başlayan projenin, şimdiden yüzde 25'i satıldı. İstanbul'un iş ve ticaret hayatının kalbinin atacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde Fenerbahçe Ülker Arena'nın yanı başındaki konumu ile değeri günden güne artan My Newwork, yatırımcılara çok cazip ve yepyeni fırsatlar sunuyor. Yüksek Mimar Ömer Çamoğlu tarafından projelendirilen My Newwork, sadece mimarî açıdan estetik bir iş merkezi değil finans merkezinin de merkezinde prestijli bir yatırım olma özelliği taşıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı; "My Newwork projesi, modern zamanların Kapalı Çarşısı olmaya adaydır. Bu proje, yatırımcısına sürekli kazandıracak bir projedir" dedi. My Newwork'de ofis ve toplantı odaları sağlıklı çalışma ortamları dikkate alınarak ferah ve aydınlık olarak tasarlanırken, yüksek teknolojik alt yapı ile donatıldı. My Newwork'ün hemen yanı başında Fenerbahçe Ülker Arena, alışveriş merkezleri, hastaneler, markalı konut projeleri bulunuyor. My Newwork, dinlenme alanı ve seyir terası, yeme-içme alanları, tiyatro salonu, lobby girişi ile kendi içinde tam bir yaşama merkezi olarak yükseliyor.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...