Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konvoy yolunu kesen çocukların ailelerine ceza

/ Kaynak: AA
Konvoy yolunu kesen çocukların ailelerine ceza

GÜNDEM Haberleri  / AA

Düğün konvoylarının önünü keserek, kendi can güvenliklerini tehlikeye sokan çocukların ailelerine idari para cezası uygulanacağı bildirildi

Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte tüm kavşaklar, ana caddeler, parklar ve buna benzer kamuya açık kentsel mekanlarda araç, yaya trafiğinin düzeni ve akışını bozan faaliyetlerin önlenmesine yönelik tedbirlerin alındığı kaydedildi.


Geleceğin teminatı olan çocukların sağlıksız ve güvenilir olmayan ortamlarda çalışmak zorunda bırakılmasının beden, ruh ve ahlak gelişimlerini olumsuz etkilediği vurgulanan açıklamada, düğün konvoylarında araçlardan para alabilmek için araçların önüne aniden çıkan, trafik ışıklarında bekleyerek kağıt mendil, çiçek ve su satan çocukların genel trafik güvenliğini de tehlikeye soktuğu hatırlatıldı.


ADANA'DA BUNLAR YAŞANMIŞTI
Reşit olmayan çocukların güvenliği tehdit eden durumlara karıştığında yakalanarak ailelerine teslim edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer verildi: "Fiilin devam etmesi halinde Sosyal Hizmet Mevzuatının ön gördüğü prosedürün tamamlanıp koruma altına alınmalarına kadar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı merkezlerde muhafaza ve kontrol altında bulundurulurlar. Dolayısı ile maddi ve manevi özen noksanlığı nedeniyle çocukların ahlak, güvenlik ve sağlığını ağır şekilde tehlikeye sokan bu tür eylemlerine göz yuman, çocuklarını sahiplenmeyen, 18 yaş altı çocukları sokaklarda çalıştıran, çalışmasına göz yuman çocukların veli ve vasisi hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...