Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hedefe yönelik tedaviler lenf kanserinde başarıyı artırıyor

Hedefe yönelik tedaviler lenf kanserinde başarıyı artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Bir tür lenf kanseri olan lenfomanın tedavisinde hedefe yönelik ilaçlarla başarılı şekilde tedavi edilebildiği bildirildi.

Türkiye'de en sık görülen 10 kanser arasında erkeklerde 7., kadınlarda 8. Sırada yer alan bir tür lenf kanseri olan lenfomanın tedavisinde hedefe yönelik ilaçlarla başarılı şekilde tedavi edilebildiği bildirildi. Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, lenfoma tedavisinde başarı şansının hücre tipine bağlı olduğunu, iyi seyirli hodgkin lenfomasında başarı oranlarının %90'ı aştığını hızlı yayılan bazı hodgkin dışı lenfomalarda ise %30'un altında olabileceğini ancak hedefe yönelik tedaviyle bu oranların artabileceğini vurguluyor. nbsp;
Lenfomanın mikroplarla savaşan beyaz kan hücrelerinin kontrolsüz şekilde çoğalması ve lenf nodlarında şişmeye yol açması ile ortaya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Turhal, "Lenfoma, lenfatik sistemik kanseridir. Lenfatik sistem tüm vücutta bulunan üreten ve depolayan sistemdir"dedi. Prof. Dr. Turhal lenfomanın genel olarak gençlerde; daha nadir görülen hodking lenfomanın ise yaşlılarda ortaya çıktığını belirtti. nbsp;
SEBEBİ TAM OLARAK BİLİNMİYOR nbsp;
Hastalığın sebebinin tam olarak bilinmediğine işaret eden Prof. Dr. Turhal, uygun hastalarda bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlarla beyaz kan hücrelerindeki çoğalmanın durdurulmasıyla tedavide başarı sağlanabildiğini ancak bu hastalığın oluşmasını engellemeye yönelik özel bir yaşam tarzı değişikliği olmadığını belirtiyor.
Ziyneti Kocabıyık / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...