Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazze'de gerginlik dinmiyor

/ Kaynak: AA
Gazze'de gerginlik dinmiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail hücum botlarından, Gazze sahilinde avlanan Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açıldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan nbsp;Filistin Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş,İsrail hücum botlarından Gazze sahilinde avlanan Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açıldığını, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. İsrail'i ateşkesi ihlal etmekle suçlayan Ayyaş, "İsrail, balıkçıların 6 mili geçtiklerini ileri sürüyor" dedi. Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde tarım arazilerine ateş açtı. nbsp;Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, mahsüllerin zarar gördüğü kaydedildi.
İsrail makamlarından saldırılara ilişkin açıklama yapılmadı. Filistin ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor. Buna rağmen Gazzeli balıkçılara en fazla 6 mil içinde avlanma izni veren İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...