Öğrenci servisi değil mülteci kampı!

/ Kaynak: İHA
Öğrenci servisi değil mülteci kampı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, sürücünün sahile terk edip kaçtığı minibüsten 30 mülteci çıktı. Araca öğrenci servisi süsü verildiği görüldü.

Ayvacık Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Gülpınar köyünde Akliman mevkiinde, üzerinde okul taşıtı yazan 34 UV 1133 plakalı minibüste kaçaklar olduğu ihbarını aldı. Bölgeye giden jandarma ekipleri, minibüs şoförünün olay yerinden kaçtığını belirledi. Minibüs içerisindeki 28'i Suriye, ikisi Türkmenistan uyruklu olan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 mülteci gözaltına alındı.
Kaçakların bulunduğu minibüsün arka camına mülteci taşındığının anlaşılmaması için "okul taşıtı" yazıldığı fark edildi. İnsan kaçakçılarının minibüsün ön kısmına çocukları oturttukları görüldü. Mültecilerin, İstanbul'dan Ayvacık'a geldikleri, buradan da insan kaçakçılarının ayarladığı botlarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeyi planladığı öğrenildi. Olayla alakalı tahkikat sürüyor.
nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...