12 bin kişi birlikte balık yedi

/ Kaynak: İHA
12 bin kişi birlikte balık yedi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Sezonunun açılmasıyla denizin mavi sularına ağlarını atan balıkçılar, "Tarihi Yarımada Balık Festivali"nde yakaladıkları balıkları ızgaraya çıkarttı.

Saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, Kumkapı Meydanı'nda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in elinden balık ekmek yemenin keyfini yaşadı.Fatih Belediyesi ve Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği'nin (KUMDER) işbirliğiyle geleneksel hale getirilen "11. Tarihi Yarımada Balık Festivali" balık sezonunun açılmasının ardından başladı. Sultanahmet Meydanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bandosu eşliğinde hareket eden, aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de bulunduğu kortej Kumkapı Meydanı'na kadar yürüdü.


BAŞKAN DEMİR, ELLERİYLE BALIK-EKMEK DAĞITTI
Davul zurna eşliğinde yürüyüşün ardından Karadeniz halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Festivale katılan vatandaşlar daha sonra meydanın farklı alanlarına kurulan ızgaralarda balık ekmek yemek için kıyasıya yarıştı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de ızgaranın başına geçip vatandaşlara elleriyle balık ekmek dağıttı. Dağıtılan şalgamlarla metrelerce oluşan lezzet kuyruğuna giren vatandaşlar, davul zurna eşliğinde balık ekmek yemenin keyfini yaşadı. Turistlerin de kuyruğa girdiği etkinlikte vatandaşlar, kaç saat olursa olsun balık ekmeğin tadı için bekleyeceklerini söyledi.


"Bu sene 12 bin kişilik balık ekmek dağıtıyoruz" diyen Başkan Demir, "İnsanlarla beraber olmak çok güzel. Balık ekmek aslında İstanbul'un önemli kültürlerinden bir tanesi. Eminönü gelince balık ekmek geliyor akla ama biz bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de böyle bir çalışma başlattık. Uskumru ve palamut olmak üzere balık çeşitlerini ızgara şeklinde dağıtıyoruz. Yarın da Galata Köprüsü'nde balık tutma yarışları yapacağız. Bütün İstanbullularımızı bekleriz" dedi.


"ÜÇ SAAT BEKLEDİM"
Yaz sıcağında tezgahın başında kazanda balık kızartan usta Hüseyin Oğuz, sıcaklık olmasına rağmen talebin her geçen gün daha arttığını söyledi. Balık ekmeğini alan bir vatandaş ise, "3 saat bekledim. Şimdi balığımı yiyorum. Çok güzel bir duygu" diye konuştu.
Festival boyunca 8 bin uskumru, 2 bin palamut, bin 500 istavrit tava, 3 bin balık böreği, 4 bin balık köftesi, 800 porsiyon kalamar tava, bin 200 porsiyon hamsi tava, 5 bin midye tava konuklara ikram edildi. "11.Tarihi Yarımada Balık Festivali" yarın da çeşitli etkinliklerle devam edecek.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...