Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pilotlar gözünü kararttı! Air France'da dev grev

/ Kaynak: AA
Pilotlar gözünü kararttı! Air France'da dev grev

Ekonomi Haberleri  / AA

Fransız havayolu şirketi Air France'ın pilotları, 1 hafta sürecek greve hazırlanıyor. Grevin şirketi günde 15 milyon Euro zarara sokması bekleniyor.

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'ın pilotları, pazartesi gününden itibaren bir hafta sürecek greve gitmeye hazırlanıyor. Air France yönetimi, yaptığı açıklamada, grev yüzünden pazartesi gününden itibaren tarifeli seferlerin yaklaşık yarısının iptal edilme riski olduğunu bildirdi. Grevin, Air France havayolu şirketini günde 15 milyon euro zarara sokması bekleniyor.

Air France pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin, düşük maliyetli havayolu şirketleri ile rekabet etme planı yüzünden mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitmek istiyor.

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda düşük maliyetli şirketlere rekabet etmek amacıyla, yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyor.

Air France, Transavia şirketi için Avrupa'da çalışacak pilotlar ile yerel kontratlarla çalışılmasını öngörürken, Air France pilotları, yapılacak değişiklikle, eski haklarını kaybedip Transavia şirketinin koşulları ile çalışmaya zorlanma korkusu taşıyor. Air France yönetimi ise pilotlarının, gruba bağlı bu şirket için çalışmalarının söz konusu olmadığı konusunda güvence veriyor. nbsp;
Pilotlar gözünü kararttı! Air France'da dev grev

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...