Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nihat Zeybekçi Türkiye'nin hedefini açıkladı

/ Kaynak: İHA
Nihat Zeybekçi Türkiye'nin hedefini açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bakan Zeybekci, açılışta yaptığı konuşmada, "Yeniden bu coğrafyanın, yaklaşık 2 milyarlık coğrafyanın yeniden global bir gücü haline geleceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin Çameli ilçesinde yapılacak olan bir balık işleme tesisinin temel atma töreninin açılışına katıldı. Ramazan Sönmez isimli iş adamının Çameli ilçesinde 4.7 milyon TL'ye mal edeceği, 100 kişinin istihdam edileceği tesis, yılda 8 milyon euro ihracat yapacak. Tesisin temel atma törenine Bakan Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda davetli katıldı. nbsp;Törende açılış konuşmasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptı. Tesisin bölgeye hareketlilik kazandıracağını belirten Zeybekci, ekonomik olarak da yapılan yatırımın bölgeyi kalkındıracağını söyledi. Ekonomik verilerle ilgili açıklama yapan Zeybekci, "Geçen sene 1.58 dolar olan Türkiye'deki ortalama ihraç fiyatımız bu sene 1.65 dolar seviyesine ulaştı. Bazı noktalarda 1.80 dolar seviyelerine kadar gelindi. Hedefimiz 3 doların üzerine çıkarmak kilogram ihraç maliyetimizi. Türkiye'de katma değeri teknolojisi yüksek ürünlerimizi, yüzde 4 olan bunları yüzde 15'in üzerine çıkarmak" diye konuştuç nbsp;Hükümet olarak amaçlarının insanları doğduğu yerde mutlu etmek olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, "Bizim amacımız insanı olduğu yerde mutlu etmek. Doğduğu yerde doyar hale getirmek. Doğduğu yer ve doyduğu yer ayrımını vatandaşa bırakmadan doğduğu yerde mutlu etmek istiyoruz. O yüzden büyük projeler yapıyoruz. Bizim aldığımız bu fonlar bize AB'den haybeye gelmiyor. Bizim de o fonlarda payımız var. AB, bize parayı vermeyip gidip Polonya'ya, Portekiz'e vereceğine yapacağımız projelerle bize veriyor. Biz hükümet olarak bu ülkeyi yönetmeye, millete hükmetmeye gelmedik. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere bu ülkeye ve millete hizmet etmeye geldik" diye konuştu.


HEDEF 2023
Türkiye'nin artık 2023 hedeflerine kilitlendiğini ifade eden Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:


"Bu ülkeye bu millete her ne kılıf biçerse biçsinler kötü anlamda bir şey olmayacak. Allah'ın izniyle bu ülke 2023 hedeflerine ulaşacak. Bu yüzden durmak yok koşmaya devam diyeceğiz. Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacağız. Ecdadın bize emanetine sahip çıkacağız. Yeniden bu coğrafyanın, yaklaşık 2 milyarlık coğrafyanın yeniden global bir gücü haline geleceğiz. Artık Türkiye, başkaları ne der acaba diye bakmayacak. Başkaları Türkiye ne der diye bakacak. O dönemlerin başlarını yaşıyoruz. Bir olarak beraber olarak devam edeceğiz."


Ekonomi Bakanı Zeybekci ve protokol üyeleri daha sonra yapılacak tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...