HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarihe geçti

Kaynak:
Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarihe geçti

YAŞAM Haberleri  / 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Gürcistan'da Ahıska Türkleri'ni ziyaret etti.

Tarihte bir Diyanet İşleri Başkanının Ahıska'ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret olmasından dolayı ayrıca önem taşıyan bu ziyarette Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ahıska'ya dönen ilk Türklerle sohbet etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Ahıska'ya gelmesini büyük bir heyecanla karşılayan Ahıska Türkleriyle gerçekleşen sohbette duygusal anlar yaşandı.

Ahıska Türkleri'nin yaşadığı sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her türlü yardıma hazır olduklarını kaydetti.

Tarihi Ahıska ziyaretinin ardından açıklamada bulunan Başkan Görmez, Tarihi Ahıska Türklerinin topraklarında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Allah'ın hiçbir milleti vatansız bırakmaması temennisinde bulunan Başkan Görmez, "Bize düşen tarihteki acıları bugüne taşımak değil, ama onları tamir ederek, devam etmek. Benim Allah'tan temennim hiçbir millet kendi topraklarından başka yerlere sürgün edilerek vatansız bırakılmasın. Bugün burada daha önce yaşayan bütün kardeşlerimize ahirete irtihal edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, hayatta olup ta kendi topraklarından uzak olan kardeşlerimize de huzur ve barış içinde kendi topraklarıyla tekrar buluşması ve kendi akrabalarıyla yaşamasını Allah'tan temenni ediyorum." dedi.

YAŞAM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...