'Filistinli gruplar için bölünme sayfası artık kapanmıştır'

/ Kaynak: AA
'Filistinli gruplar için bölünme sayfası artık kapanmıştır'

DÜNYA Haberleri  / AA

Meşal, İsrail'in hava, kara ve denizden 51 gün sürdürdüğü saldırılarda yıkıma uğrayan bölgenin acilen imar edilmesi çağrısında bulundu.

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, İsrail saldırılarında yıkıma uğrayan bölgenin acilen imar edilmesi çağrısında bulundu, ''Filistinli gruplar için bölünme sayfası artık kapanmıştır'' dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Tunus'a gelen Meşal, başkentte Cumhuriyet İçin Kongre Partisi yetkilileriyle görüşmesinde, "Gazze'nin yeniden imar edilmesinde hızlı davranılması çağrısında bulunuyoruz. Zira bu, son savaşta İsrail ordusuna karşı kazanılan zaferin güçlendirilmesindeki en önemli adımdır" dedi.

Gazze'nin imarı sürecinde herhangi bir parti ya da gruba değil doğrudan Gazze halkına destek verilmesini isteyen Meşal, "Filistin vatanı, Hamas, Fetih ve diğer tüm gruplardan daha büyüktür. Gazze'nin imarının herhangi bir bahaneyle aksatılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

nbsp;-"Filistinli gruplar arasındaki bölünme sayfası artık kapanmıştır"-

Meşal, Filistinli gruplar arasında sağlanan milli mutabakatın hayata geçirilmesini talep ederek, "Filistinli gruplar arasındaki bölünme sayfası artık kapanmıştır, oraya geri dönmek istemiyoruz. Medya aracılığıyla karşılıklı atışmalar bize yakışmaz" ifadesini kullandı.

Katar'dan övgüyle söz eden Meşal, Katar'ın Filistin'in yanında duran Arap dünyasındaki saygıdeğer bir İslam ülkesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Katar'daydım ve yine Katar'a döneceğim. Vatanlarından ayrılmak, Filistin halkının tercihi değildir. Düşman vatanımızı işgal etti ve milyonlarca insan, ülke dışında yaşamaya mecbur bırakıldı."

Meşal ayrıca güç kullanmaksızın İsrail'le müzakereyi "düşmanın kapısında dilenmek" olarak nitelendirdi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...