Sürece yönelik önemli açıklamalar yaptı

/ Kaynak: İHA
Sürece yönelik önemli açıklamalar yaptı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gıda Bakanı Mehdi Eker, devam eden çözüm sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Eker, "Temennimiz; savaşmaktan daha zor olan bu sürecin, kan ve kavga dökmekten çok daha zor olan barış inşa sürecinin kalıcı hale dönüşmesi, refaha ve huzura dönüşmesidir" dedi.

Güneydoğu Gazetecilerin Cemiyeti'nin 29. Yılın Gazetecisi Ödül Törenine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açıklamalarda bulundu. Bakan Eker, çağın, vaktin ve zamanın tanığı gazetecilerin bir iltifata mahzar olduğunu söyledi. Eker, "Bir söz vardır; Marifet iltifata tabidir, müşterisi olmayan mal zayidir. Gazeteciye yapılan iltifat ve ilgi yakınlığı gösterir. Bu manada anlıyoruz biz iltifatı. Çok zor şartlarda ağır bir baskı, stres ve yük altında ifa edilen gazetecilik görevi, ortaya koyduğu ürünler bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. Buna bir ödül verilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız inanıyorum ki hepsi fazlasıyla hak etti. Kutluyorum onları. Ağır görevi bir şekilde etkisini hisseden ailelerini de müsaadenizle tebrik ediyorum. Başarıların gerçekte hazırlayıcısı aileleridir" diye konuştu.

Konuşmasını sürdüren Eker, şunları ifade etti: "Diyarbakır, medeniyetlere beşik ve yuva olmuştur. Fakat bu şehir aslında barışın kalbi olmasına rağmen binlerce yıl barışı kalbinde besleyip, büyütüp, geliştirip yaymasına rağmen; barışın şifrelerini unuttuğumuz dönemlerde maalesef bu şehirde çok büyük acılara da tanık olduk. Bu şehrin insanları, şimdi içinden geçmiş olduğumuz ve kalıcı bir barışa dönüşmesini bütün yüreğimizle arzu ettiğimiz ve çaba gösterdiğimiz çözüm sürecinin ne manaya geldiğini herkesten daha fazla bilirler. Çünkü çok acılar yaşadılar. Temennimiz; savaşmaktan daha zor olan bu sürecin kan ve kavga dökmekten çok daha zor olan barış inşa sürecinin kalıcı hale dönüşmesi, refaha ve huzura dönüşmesidir. Elbette bu sorumluluk gerektirir. Bu çok ağır bir yüktür. İnşallah hep birlikte bunu inşa ederiz. Işığı Ortadoğu'da ve bölgemizi olumlu manada etkileyecektir. Diyarbakır'da ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde Türkiye'nin bütün safında gerçekleşecek olan barış, aynı zamanda Ortadoğu'da barışa ve kalıcı bir huzura yol açacaktır."

Daha sonra konuşan Diyarbakır Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise, bugünün nezaket gösterilmesi ve hep beraber basın emekçilerinin aşkını kutladığını ifade etti. Kışanak, "Akşamınızı kutlamak için bir aradayız. Bulunduğumuz gece için sizlere seslenerek başlamamı hoş görürsünüz. Basın emekçilerinin günü bu akşam; kalemine, sözüne, gerçeğe ve objektif haberciliğine sahip çıkan çok saygı değer basın emekçilerinin akşamıdır" diye konuştu.

Törene, Gıda Tarım ve Hayacılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Ak Parti Diyarbakır Millet vekili Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve Türkiye'nin 81 ilindeki gazeteciler ile davetliler katıldı.

Program, ödül töreni sonrası çekilen hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...