Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IŞİD İskoçyalı rehinenin başını kesti!

IŞİD İskoçyalı rehinenin başını kesti!

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD, elindeki üçüncü Batılı rehinenin de başını keserek infaz ettiğini iddia etti.

Daha önce Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u aynı şekilde öldüren IŞİD, İskoç yardım görevlisi David Haines'i kurban seçti. 44 yaşındaki Haines'in infazını gerçekleştiren yüzü maskeli IŞİD üyesi, görüntülerde "Bu Britanyalı adam, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın peşmergeleri İslam Devleti'ne karşı silahlandırmak için verdiği sözün bedelini ödemek zorunda" dedi. Londra hükümeti, Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı güçleri silahlandırma taahhüdü vermişti. Geçtiğimiz yıl kaçırılan David Haines, Fransız yardım kuruluşu ACTED için çalışıyordu. nbsp;İskoçya'nın Perth kentinde doğan 44 yaşındaki Haines, iki çocuk babasıydı. nbsp;IŞİD cellatı, videoda bir başka Britanyalı rehine Alan Henning'i göstererek, Batılı ülkeleri tehdit etmeyi sürdürdü.
nbsp;
IŞİD, daha önce de Suriye'de kaçırdığı Amerikalı gazeteci James Foley'i Ağustos ayında öldürerek ABD'nin örgüte yönelik operasyonlarından vazgeçmesini istemişti. İngiliz aksanıyla konuşan IŞİD üyesi, eğer ABD Başkanı Obama operasyonları durdurmazsa, bir başka rehin gazeteci Steven Sotloff'u öldüreceklerini söylemişti. Eylül ayı başında ABD'nin operasyonlara devam etmesini neden gösteren örgüt, Sotloff'un da katledilme görüntülerini yayınladı. ABD hükümeti iki görüntünün de gerçek olduğunu kabul etti. İşte IŞİD'in açıkladığı bir sonraki infaz edilecek İngiliz vatandaşı Alan Henning

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...