Galatasaray tekledi! Arena'da Eskişehir'le yenişemedi

Galatasaray tekledi! Arena'da Eskişehir'le yenişemedi

SPOR Haberleri

Seyircisinden mahrum Cimbom sezonun ilk puanlarını evinde kaybetti. Umut Bulut'un bir vuruşu direkten döndü

G.Saray taraftarı yoktu ve kötü bir futbol vardı TT Arena'da. Eskişehir gömülmüş, 3 bölgesi adeta yapışmış, ani kontra arayan tipik deplasman formatında girdi maça. Bu tip yarı alanında kalabalık bekleşen rakip önünde gole nasıl gidilir? Defans ardına sarkılacak hızlı, ikili, yeri geldiğinde üçlü verkaçlar, kanat bindirmeleri ve sonunda adrese teslim asistler, on sekiz yakınından isabetli bazukalar, rakibin geldiği anlarda topu kapıp sprinter hücumculara çıkarılacak ani paslar bunlardan bazıları... Es Es bu son hamle korkusundan ataklarında defans bloğunu öne almadı. G.Saray'ın gelişlerinde merkez defansı hata yapmadı. Eski iki Eskişehirli kanatlar Tarık ve Veysel ise bindirmelerde başarılı ancak adrese teslim asistlerde yetersizdiler. Cimbom isabetli bazukalar da üretemedi. Verkaçlarda da defans ardına tek tük sızabildi Aslan. Onlardan birinde Dzemaili yeni olma korkusundan vurmak yerine Burak'a asistlemek isteyince mutlak gol kaçtı (dk.10). G.Saray'ın en hareketlisi ancak 'son vuruş özürlüsü' Bruma 35'te on sekiz içinden kötü şutladı; önemli fırsattı. Lawal ve Chedjou bir çok kritik hamlede bulundu ilk yarıda; öne çıktılar. Bu 45'in bitimine yakın, 'bu nasıl ofsayt' diye kendi kendimize sorduğumuz kesilen Eskişehir atağında rakip takım golden olunca tabelaya golsüzlük yansıdı.
Prandelli ne yapsa olmadı
İkinci yarı da halı saha formatındaydı. Ne G.Saray oyunu hızlandırabildi, ne de Es Es böyle bir niyetteydi. Bu da onların işine geliyordu şüphesiz. Prandelli olacak gibi değil noktasına gelince müdahale etti oyuna. Bruma-Umut değişikliğine gitti. 66'da Sneijder'in ortasında Umut'un kafası direkten döndü. Bu pozisyon; adrenalimizin yükselmesi için bir saatten fazla beklediğimizi hatırlattı bize. O düzeydeydi maç kısacası. Ardından Erkan'ın falsolu, Chedjou'nun kafa vuruşlarında kalecilerin resitalini izledik. Olcan-Pandev hamlesi de ilaç olmadı ev sahibine. Dzemaili'de yedek kulübesi oyuncularından bir fark görmediğimiz, Tarık'a ilk maçına göre 'iyi iş' dediğimiz, Lawal Es Es'i adeta taşıyor hissine kapıldığımız, Melo'suz Cimbom'un yırtıcılığı yarı yarıya düşüyor, Drogba'sız G.Saray'ın bu sezon işi zor hükmüne vardığımız maç golsüz sürdü gitti. Öyle de bitti. Böylesi bir futbol skor üretecek değildi. Ö ÇETİN ENGİN

nbsp;Galatasaray tekledi! Arena'da Eskişehir'le yenişemedi


Sneijder'den tepki
Sneijder, 71'de oyundan alınmasının ardından ilginç bir tepki ortaya koydu. Hollandalı'nın, Prandelli'nin elini isteksiz şekilde sıktıktan sonra yedek kulübesi yerine soyunma odasına yöneldiği görüldü. Sneijder'in bu hareketi, İtalyan hocaya tepki gösterdiği yorumlarına neden oldu. Prandelli ise "Ayakları Sneijder'i şu anda 1 saat taşıyabiliyor" dedi.

Yeni transferler dün Eskişehir önünde forma şansı buldu


İDARE ETTİLER
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Eskişehirspor karşılaşmasında Tarık Çamdal, Dzemaili'ye ilk 11'de şans verdi. Pandev ise oyunun son bölümünde forma giyebildi. Tarık Çamdal bindirmeleri ve hırsıyla dikkat çekerken, takıma ofansif yönden katkı sağlayacağını gösterdi. Orta sahada görev yapan Dzemaili ise hücuma yönelik iyi göründü ancak isabetli pas oranı oldukça düşüktü. Son dakikalarda oyuna giren Pandev'in ise yabancılık çektiği her halinden belliydi. Maç sonrasında konuşan Tarık, "Artık Anderlecht maçını düşünüyoruz" derken, Dzemaili ise "Hep golü düşündük. Taraftarın olmayışı her takımı etkiler" ifadelerini kullandı.

Sinan Bolat uyardı
Kaleci Sinan Bolat, Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht ile oynanacak maç öncesinde uyarıda bulundu. Sarı-kırmızılı oyuncu, "Rakibimiz çok iyi ve hırslı bir takım. Kadrosu çok değişti. Çok iyi bir ekip ama yenilmeyecek bir takım da değil. Bazı zayıf noktaları var. Burada galip geleceğimize inanıyorum" dedi.

60 dakikalık Bruma nbsp;
Teknik Direktör Prandelli'nin ilk 11'de şans verdiği Bruma hırsıyla dikkat çekti ama son vuruşlarda yine etkisizdi. Özellikle ilk yarıda etkili çalımlarıyla Eskişehir defansına zor anlar yaşatan Portekizli oyuncu 60. dakikada yerini Umut Bulut'a bıraktı. Bruma oyundan alınırken moralinin bozulduğu da gözlendi.

nbsp;Galatasaray tekledi! Arena'da Eskişehir'le yenişemedi

Goran Pandev'den şaşırtan yorum
Oyunun son bölümünde Eskişehir karşısında forma şansı bulan yeni transfer Goran Pandev iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyleyerek şaşırttı. Makedon oyuncu, "Garip bir maç oldu. Taraftarlar yoktu. İyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Sadece gol atamadık. Bir dahaki maçta umarım gol atmaya ve kazanmaya başlarız" şeklinde konuştu



nbsp;Galatasaray tekledi! Arena'da Eskişehir'le yenişemedi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...