İngiltere kafa kesme görüntülerini doğruladı

/ Kaynak: AA
İngiltere kafa kesme görüntülerini doğruladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, David Haines'in öldürüldüğüne dair görüntülerin gerçek olduğunu bildirdi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından İngiliz rehine David Haines'in başının kesilerek öldürülmesine dair görüntülerin gerçek olduğunu açıkladı.İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD tarafından yardım kuruluşu görevlisi David Haines'in öldürülmesine ilişkin görüntülerdeki bütün işaretlerin videonun gerçek olduğunu gösterdiğini belirtti. Açıklamada, "Görüntünün gerçek olmadığına inanmamız için hiçbir sebep yok" denildi.
İngiltere Başbakanı David Cameron, olayla ilgili bugün yapılacak "acil kabine toplantısına" başkanlık edecek.
IŞİD'in bu ay ABD'li gazeteci Steven Sotloff'u, geçen ay ise yine ABD'li gazeteci James Foley'i aynı şekilde öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Haines'in öldürülmesine ait videoda IŞİD'in elindeki bir başka İngiliz rehinenin görüntülerinin olduğu iddia ediliyor.
İki çocuk babası 44 yaşındaki Haines, 2013 yılının mart ayında Suriye'de kaçırılmıştı. Haines, Fransız bir yardım kuruluşu için çalışıyordu. Başbakan Cameron konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Katilleri yakalamak için elimizden geleni yapacağız ve ne kadar sürerse sürsün adalet karşısında çıkarılmalarını sağlayacağız" ifadesini kullanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...