Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyetinin kır düğünü Cunda Adası'nı yaktı

/ Kaynak: İHA
Sosyetinin kır düğünü Cunda Adası'nı yaktı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul'un tanınmış jet sosyetesinin ünlü simalarının da katıldığı kır düğünü ünlü turizm merkezi Cunda Adası'nı yaktı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adası'nda, İstanbul'un tanınmış jet sosyetesinin ünlü simalarının da katıldığı bir kır düğününde patlatılan havai fişekler yangın çıkardı.Alınan bilgiye göre, Cunda Adası'nın Hakkıbey Boğazı kıyısında bulunan bir kır düğün salonu ve restoran işletmesinde İstanbul'un jet sosyetesinin ünlü simalarının katıldığı bildirilen düğünde patlatılan onlarca havai fişek parçaları, düğün yerinin hemen yakınında bulunan bir tarlada kuru otları tutuşturdu. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangın, tarlanın hemen yanında ve deniz kenarında bulunan Cunda Su Ürünleri Kooperatifi'ne ait eski teknelerin bulunduğu depoya sıçradı.
Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasa dışı yollardan gitmek isteyen kaçak göçmenlerin yakalandığı teknelerin de bulunduğu ve bu teknelerin motorlarında da bol miktarda da mazotun bulunduğu öğrenilen açık hava deposunda hızla büyüyen yangında alevler, Cunda Adası'ndaki binlerce yerli ve yabancı tatilcilerin yanı sıra ada halkına korkulu dakikalar yaşattı.
Saat 09.30 sıralarında çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık İtfaiye Amirliği bünyesindeki 3 arazöz ve 1 adet denizden su pompalayan motopomp aracı müdahale etti.
İtfaiye ekiplerinin zamanında yetişmesi sonucunda yangının, çok yakınında bulunan Ayvalık Sahil Güvenlik Birliği ile gezi teknelerinin yapıldığı tersaneye sıçramasının önlendiği öğrenildi.
Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşların da destek verdiği gözlenirken, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, yangın söndürme çalışmalarını bizzat yerinde inceledi.
Yangında ilk belirlemelere göre; havai fişeklerin ilk düştüğü tarladaki otluk alanla, sıçradığı Su Ürünleri Kooperatifi'ne ait depoda bulunan eski tekne ve kayıkların kül olduğu belirtildi.
İtfaiye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla yaklaşık bir saatlik hummalı çalışmaların ardından söndürülen yangındaki dev alevler bile jet sosyetenin eğlencesine engel olmadı.
Yangına rağmen düğünün tüm hızıyla sürmesi, yangına müdahale eden vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
Türkiye'nin en büyük doğal parkı olarak kabul edilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde bulunduğu belirtilen Cunda Adası'nın boğaz kısmında yapılan kır düğünlerinde atılan havai fişeklerin bugüne kadar üçüncü kez yangın çıkmasına neden olduğu da gelen bilgiler arasında.
Yangınla ilgili soruşturma sürüyor. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...