Yanlış teşhis 14 aylık çocuğu öldürdü

/ Kaynak: AA
Yanlış teşhis 14 aylık çocuğu öldürdü

YAŞAM Haberleri  / AA

Ayşe ve Emrah Memiş çifti, birkaç kez hastaneye götürdükleri kızlarının, yanlış teşhisle zamanında müdahale edilemediğinden öldüğünü ileri sürdü.

Yalova'da, Ayşe ve Emrah Memiş çiftinin 14 aylık kız çocuğunun, rahatsızlanması nedeniyle götürüldüğü hastanede yanlış teşhis konulduğu için hayatını kaybettiği ileri sürüldü.Ayşe Memiş, ateşi yükselen kızı Nisanur'u yaklaşık iki hafta önce bir hastaneye götürdüklerini söyledi. Doktorun, muayene sonrası ateş düşürücü ilaçlar yazdığını ve evlerine döndüklerini belirten Memiş, "İlaçları vermemize rağmen kızımın rahatsızlığı devam etti. Doktora götürdüğümde her defasında ateşinin normal olduğunu söylediler. 'Ateşi çıkınca devamlı bize getirmeyin' dediler" ifadesini kullandı.

Kızının rahatsızlığının geçmemesi üzerine son olarak aynı hastanenin acil servisine gittiklerini anlatan Memiş, yine ateş düşürücü ilaç vermelerinin istendiğini dile getirdi.

Çocuğunun hastaneye yatırılması gerektiğinde ısrar etmesine rağmen bunun dikkate alınmadığını öne süren Memiş, şöyle konuştu:
"Yazdıkları ilacı, aynısı evimde olduğu için almadım. Ertesi sabah polikliniğe gittim. Orada doktor, çocuğun sadece boğazına baktı. Boğazının kötü olduğunu söyledi. Bir antibiyotik, vitamin hapı ve iğne yazdı. 'İki gün sonra tekrar gelin, o zaman yatırırız' dedi. Çocuğumu, daha kötüye gidip tepkilerimize cevap vermeyince özel bir hastaneye götürdük. Orada daha muayene bile edilmeden durumumun iyi olmadığını söylendi. Derhal Bursa'daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmemiz istendi. Çocuğumun karaciğeri ve böbreğinin büyüdüğü tespit edildi. Orada 5 gün yoğun bakımda kaldı ama dayanamadı. Maalesef çocuğumuzu kaybettik."
Yanlış teşhis 14 aylık çocuğu öldürdü
Memiş, kızının yanlış teşhis nedeniyle öldüğünü iddia ederek, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...