İstanbul Emniyeti alarmda! Bütün tedbirler alındı

İstanbul Emniyeti alarmda! Bütün tedbirler alındı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2014-2015 yeni eğitim ve öğretim yılının güvenli geçmesi için birtakım tedbirler aldıklarını açıkladı

Okul çevrelerinde kamera sisteminin yaygınlaştırıldığını belirten emniyet yetkilileri, uyuşturucu satıcılarına yönelik de ciddi analiz yaptıklarını ifade etti. nbsp;İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada; 2014 - 2015 yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle okul önlerinde ve civarında çok geniş çapta güvenlik tedbirleri aldıklarını belirtti. nbsp;Yetkililer, okullarda güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi" kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler ile ilgili koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirlerinin planlandığını açıkladı. nbsp;Proje kapsamında yapılan planlar çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu çalışmaları yaptıklarını belirtti: nbsp;"Yaz dönemi boyunca özellikle uyuşturucu ve asayiş açısından risk arz eden okullar ve çevresinde ciddi bir analiz çalışması yapılmış, okul müdürleri ve aileleri ile toplantılar yapılarak çevrelerindeki uyuşturucu satışlarını önlemeye yönelik tedbir içerikli önemli bir çalışma başlatılmıştır. Okul giriş - çıkış saatlerinde de okulların civarını kontrol etmek maksatlı ve şüpheli şahıslara yönelik çalışma yapılması için her okula okul irtibat görevlisi belirlenmiştir. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüklerimizin ve Narkotik, Asayiş, Çocuk Şube, Güven Timleri, Önleyici Hizmetler Şube ekiplerimizin okulların civarında güvenliği sağlamak maksadıyla görev planları çıkartılmış ve ilgili ilçe ve birimlerce takibi sağlanmıştır. Özellikle bu okulların çevresinde de ciddi bir kameralandırma yapılması ile ilgili okul yöneticileri ile birlikte ortak çalışma başlatılmıştır. Ayrıca okul müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve servis şoförlerine yönelik eğitici faaliyetleri kapsayan 'Güvenlik İçin Eğitim Projesi' planlanmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...