Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sivas filminin küçük oyuncusuna yoğun ilgi

/ Kaynak: DHA
Sivas filminin küçük oyuncusuna yoğun ilgi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / DHA

Festivalde "en iyi erkek oyuncu" ödülü alan ''Sivas'' filminin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci, memleketi Yozgat'ta ilgi görüyor

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Osman Coşkun, aileyi Yerköy ilçesindeki evinde ziyaret etti. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyarette, Coşkun, küçük yaşta sinema tarihinin en önemli ödüllerinden birini alan İzci ve ailesine, çeşitli hediyeler verdi.
Doğan İzci'nin elde ettiği uluslararası başarıyı televizyondan öğrendiğini belirten Coşkun, Yozgat'tan başarılı bir oyuncunun ödül almasından memnuniyet duyduğunu söyledi.
Sivas filminin küçük oyuncusuna yoğun ilgi

Doğan'ın elde ettiği başarının önemli olduğunu ifade eden Coşkun, "Yozgat'ta Doğan'ların sayısı çok olmalı. Sporda, sanatta, sinemada, eğitimde, her alanda başarılı insanlarımızın çok olması ilimizin, ülkemizin hızlı gelişimine katkı sağlayacaktır. Tabii ki Doğan'ın alanı çok önemli. Tüm dünyanın ilgisini çeken ve tüm dünya tarafından tanınmamızı sağlayan bir alan. Doğan şu anda daha çok genç. Bu yaşta bu başarıyı göstermesi demek onun gelecekte çok daha güzel şeyler ortaya koyacağı manasına gelir" diye konuştu


Doğan İzci gibi başarılı yeteneklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun, şunları kaydetti: "Biz de bu açıdan Doğan'a moral vermek, yanında olduğumuzu hissettirmek için buradayız. Doğan'ın bundan sonraki yaşantısında takipçisi olacağız, elimizden gelen her türlü desteği kendisine sağlayıp başarılı olmasını isteyeceğiz. Doğan'ın başarılı olması demek bu ilçenin, bu ilin, bu ülkenin de başarılı olması demektir."
Sivas filminin küçük oyuncusuna yoğun ilgi

Baba Nedim İzci ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kendilerinden Allah razı olsun. Bu çocuğun başarıya ulaşması için büyüklerimizden yardım, destek bekliyoruz. Bu başarıyı biz tahmin etmiyorduk. Yönetmenden Allah razı olsun. Venedik'e gönderdiğimizde adının bile geçeceğini beklemiyorduk. Yönetmenimiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız her zaman arıyorlar, bilgi alıyorlar. Bizi İstanbul'da çok güzel ağırladılar" dedi.
-İlgiden mutluluk duyuyor
Venedik Film Festivali'nde elde ettiği uluslararası başarı ile dikkatleri üzerine çeken Doğan İzci de memleketinde büyüklerinin kendisine yakın ilgi göstermesinden son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Venedik'te ödülü tüm Türkiye adına aldığını belirten İzci, "Ödül almak güzel bir duygu ama ben bu ödülü kendime almadım, Türkiye için aldım ve Türkiye'ye hediye ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza, Başbakanımıza hediye ediyorum" dedi. İzci, oyunculuk eğitimi almak istediğini sözlerine ekledi. İtalya'da bu yıl 71'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali'nde Türk yönetmen Kaan Müjdeci'nin "Sivas" filmi jüri özel ödülü almış, filmin çocuk başrol oyuncusu Doğan İzci de festivali takip eden uluslararası sinema yazarlarının belirlediği "Premio Bisato D'oro"da en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülmüştü.
Sivas filminin küçük oyuncusuna yoğun ilgi

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...