Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tutumumuz belli teröre taviz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Tutumumuz belli teröre taviz yok'

GÜNDEM Haberleri

Katar seya-hati öncesi IŞİD'le ilgili soruya cevap veren Erdoğan, "Teröre karşı tutumumuz bellidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunmak üzere eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve bazı bakanların da aralarında yer aldığı bir heyetle dün Katar'a gitti. Hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Erdoğan, Obama'nın IŞİD'i bitirme planı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'in Türkiye temaslarıyla ilgili şunları söyledi: "Konu hakkında sayın Kerry, açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar, müşterek görüşmelerinin bir ifadesidir. Bölgedeki her türlü terör hareketine karşı Türkiye'nin hassasiyetini kendileriyle paylaştık. Zaten ülkemizde de malum, belli terör örgütleriyle mücadelemiz var. Bölgedeki diğer terör örgütlerinin de farkındayız. Gerek yabancı savaşçılar gerekse ülkemizdeki terör örgütü mensuplarıyla ilgili çalışmalar hakkındaki hassasiyetimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Özellikle de müttefiklerimizle olan bu konudaki kararlılığımız, dayanışmamız devam edecektir." Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Yunanistan ile yine böyle bazı gelişmelerin yaşandığını belirterek şunları kaydetti: "Dayanışma neticesinde birçok olumlu netice aldık. Suriye'den Irak'a, Kafkas ülkelerinden Afganistan'a kadar istihbari noktadaki bilgi paylaşımı önem arz ediyor. Uluslararası hürriyetteki, özellikle bazı yazılı ve görsel medyadaki yayınlar tamamen hilafı hakikattir. Türkiye'nin teröre karşı tutumu bellidir. Bundan taviz vermesi de mümkün değildir." nbsp;
KATAR'LA?STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
Katar ziyareti hakkında da bilgi veren Erdoğan, "Bölgesel meselelere bakışımız büyük ölçüde örtüşüyor. İkili ilişkilerde de gerçekten son yıllarda çok ciddi olumlu gelişmeler var. Bunlarda artarak devam ediyor. Katar'a en son geçen yıl aralık ayında başbakan olarak gitmiştim. Bu arada Katar Emiri, aziz dostum Al Sani, 4 defa ülkemizi ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde yine ülkemizdeydi. Kaldı ki 2022 Dünya Futbol Şampiyonası Katar'da yapılacak. Bu şampiyona öncesinde altyapı, üst yapı çalışmalarında Türk firmalarının orada alabilecekleri işler var. Ayrıca diğer Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizi stratejik açıdan da değerlendiriyoruz. Bu konularda da hassasiyetlerimiz var. Körfez'in güvenliği ve istikrarı ülkemizin güvenliği ve istikrarı kadar önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...