Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mezun et sonra git!

Mezun et sonra git!

EĞİTİM Haberleri

Nabi Avcı, "Bunun için gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Öğretmen, ilkokul birden aldığı çocuğu 4. sınıfı bitirene kadar okutmalı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı illerde 1 yıldan fazla öğretmen tutamadıklarını belirterek, "Öğretmen en az 4 yıl gittiği yerde, ilkokul birden aldığı çocuğu 4. sınıfta bitirinceye kadar okutmalı. Bunun için yeni düzenlemeler yapıyoruz" dedi. nbsp;AA Editör Masası'na konuk olan Bakan Avcı, burada açıklamalarda bulundu. Bakan Nabi Avcı, Hükümet Programı'nda bulunan "Öğretmen Strateji Belgesi"ni ilgili paydaşlarla son bir tartışmasını yaptıktan sonra, yılbaşında kamuoyuyla paylaşacak duruma geleceklerini bildirdi. Öğretmen Strateji Belgesi'nin daha önceden başlatılan bir çalışma olduğunu hatırlatan Avcı, belgenin nüfus artışı, demografik özellikler, göçlerin göz önüne alınarak ne kadar öğretmene ihtiyaç olduğunun ve eğitim fakültesinin kontenjanlarının tespitinde önemli olacağını ifade etti. nbsp;Bakan Nabi Avcı, öğretmenlerin rotasyonuyla ilgili sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Özellikle bazı il ve ilçelerde bir yıldan fazla öğretmen tutamadıklarını anlatan belirten Avcı, "Bazı yerlerde bana veliler şikayet ediyor mesela 'Benim öğrencim ilkokul üçüncü sınıfa geldi, 6 öğretmen değiştirdi' diyor. Olmaz. Biz giden öğretmenin en az 4 yıl gittiği yerde, ilkokul birden aldığı çocuğu 4. sınıfta bitirinceye kadar, ortaokulda lisede aynı şekilde belli bir süre görev yapmasını istiyoruz. Bu hem pedagojik olarak hem istihdam bakımından hem de adalet bakımından doğru. O bakımdan öğretmenlerin yer değiştirmelerini içeren düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. nbsp;
nbsp;ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...