Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Musul IŞİD'in başkenti oldu'

'Musul IŞİD'in başkenti oldu'

DÜNYA Haberleri

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, ülkesinin ikinci büyük kenti olan Musul'un IŞİD'in başkentine dönüştüğünü söyledi.

IŞİD'e karşı karadan değil havadan müdahale çağrısında bulunan Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, "Her şeyden önce lojistik planda, özellikle de askeri müdahale istiyoruz. Aynı zamanda yerlerinden edilenler için insani yardım gerekiyor. Askeri planda Irak'ta zeminde mücadele edecek askere ihtiyacımız yok. Havadan müdahaleye ihtiyacımız var" dedi.


Masum Arap ülkelerinden askeri destek istemediklerini ancak desteklerine ihtiyaç duyduklarını söyledi.


Irak Cumhurbaşkanı Masum, "Suudi Arabistan veya Katar'ın terörü finanse ettiklerini söyleyemem ama askeri ve sivil istihbaratları IŞİD'e finansal kaynak sağlayanlar olduğunu keşfetmiş olabilir" ifadelerini kullandı.


Fransız Europe-1 radyosuna konuşan Masum, IŞİD'in "El-Kaide gibi olmadığını, benzer ideolojik köklere sahip olsalar da IŞİD'in çok önemli kaynaklara sahip olduğunu, alan kontrol ettiğini ve başka ülkelere yayılmasını amaçladığı bir İslam devleti kurmayı hedeflediğini" söyledi.


Örgütün lideri el-Bağdadi'nin Musul'da camide vaaz verdiğini doğrulayan Masum, "Kendisini giyinişine kadar ilk halifeye benzetiyor. Onları taklit ediyor. İnanılmaz olanaklara ve bir intihar ordusuna sahip. Kendisini birçok kez gösterdi ama son hava operasyonlarından bu yana yavaş yavaş saklanmaya başladı ve ortalıkta görünmüyor" şeklinde konuştu.


Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Fransa'nın girişimiyle düzenlenen "Irak'ta barış ve güvenlik" konusundaki uluslararası konferans için Paris'te bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...