Ukrayna NATO'dan silah aldığını açıkladı

Ukrayna NATO'dan silah aldığını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna, NATO üyesi ülkelerden silah yardımı almaya başladıklarını açıkladı.

Yardımın ne tür silahları kapsadığı ve hangi ülkelerden geldiği nbsp;belirtilmedi.Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun sahibi olduğu "5.Kanal" televizyonuna konuşan Ukrayna Savunma Bakanı Valery Heletey, NATO'dan silah yardımı almaya başladıklarını söyledi."Silah sevkiyatı devam ediyor" diyen Savunma Bakanı Heletey, yardımın ne tür silahları kapsadığını ya da hangi ülkelerden geldiği yönünde ise bir açıklama yapmadı.Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavel Klimkin de, hafta sonu yaptığı açıklamada, NATO'nun ülkesine silah yardımı yaptığını doğruladı. Klimkin, "Size en az 5 ülkenin silah yardımında bulunduğunu söyleyebilim. Her ülke farklı bir silah yardımında bulunuyor" dedi.Ukrayna Başbakanı Arseny Yatsenyuk, NATO'nun ülkeyi "Rusya tehdidinden koruyabilecek tek unsur' olduğunu belirtiyordu.
Kiev ve Batılı ülkeler Kremlin'i Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları aktif olarak desteklemekle ve silah yardımında bulunmakla suçluyor.
Ukrayna'ya silah yardımında bulunan ülkelerin Polonya, Fransa, Norveç, İtalya ve ABD olduğu belirtiliyor.
Ülkenin doğusunda yaklaşık 5 ay önce başlayan çatışmalarda en az 2 bin 600 kişi hayatını kaybetti ve yüz binlerce sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.
(NTV)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...