Arınç'tan önemli açıklamalar

Arınç'tan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ele alınan konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Arınç, nbsp; yeni eğitim öğretim yılı için temennilerde bulunduktan sonra eğitim gören öğrenci sayısı ve öğretmen sayıları ile ilgili açıklamalarda bulundu. nbsp;

40 bin öğretmen kadrosunun alanlar bazında dağılımı yapıldığını anlatan Arınç, nbsp; atama yerleri ile ilgili konunun Cuma günü netlik kazanacağını söyledi.

BAKANLAR KURULU'NUN ÖNCELİĞİ nbsp; AVRUPA BİRLİĞİ

Arınç, bugünkü toplantının öncelikli konunun Avrupa Birliği olduğunu, AB Bakanı Bozkır'ın etraflıca bir sunum yaptığını söyledi. nbsp; Arınç bununla ilgili Türkiye'den AB'ye bakıldığında ve AB'den Türkiye'ye bakıldığında nasıl bir görüntü ortaya çıktığı ve var olan sorunların giderilmesi için eylem planı oluşturulacağını söyledi. Avrupa Parlamentosu ile ilgili ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesinin gündeme geldiğini anlatan Arınç, son dönemde Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin soğumaya doğru gittiği değerlendirmesine karşın 62. dönem hükümeti olarak AB ile sürecin yeniden canlandırılması için yeni eylem planı hazırlanması karar alındığını söyledi.

Arınç satır başları ile şunları söyledi:

İş güvenliği konusunda yaşanan son gelişmeler ve kayıplar gözönüne alınarak iş kazalarını asgari düzeye indirecek bir çalışma yapılması talimatı verildi. Çalışma Bakanlığı'nca düzenlenen nbsp; ve tarafların tamamının katıldığı bir toplantı sonrasında ortaya konan veriler bakanlar kurulunda ele alındı.

Kanunlar çıkarılıyor ancak bunlar uygulamaya konmadığı takdirde kayıplar devam ediyor. Yaşanan aksaklıkların nerelerden kaynaklandığı ve neler yapılacağına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Önümüzdeki yıl Türkiye'de gerçekleşecek olan G-20 zirvesi için yapılacak çalışmalar konusu ele alındı.

-Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, nbsp; üniversite yurtlarında kaydını yaptıran ve kapasite nedeniyle yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

-Şu anda 60 bin dolayında açık bulunmaktadır. Bu açığı tamamen ortadan kaldırabilmek için çalışmalar yapılmaktadır.

-Belediyelere yurt yapımı imkanı verildi. Ancak önümüzdeki yıldan itibaren bu alanda yeni imkanlar ortaya çıkacaktır.

2015 yılı başına kadar Kredi Yurtlara olan başvurular tamamen karşılanmış olacaktır.

GÜNEYDOĞU'DA YIKILAN OKULLAR VE KÜRTÇE EĞİTİM TARTIŞMASI

PKK'nın bazı yerlerde okul yapma olayları ve Kürtçe eğitimle ilgili sorulara ilişkin Arınç, nbsp; bu yıl içinde çıkan demokratikleşme paketi içinde öğrencilerin seçmeli ders olarak başka dersler olmak üzere Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulabilme imkanı getirilmişti. nbsp; Bununla birlikte özel eğitim kurumlarında Kürtçe ders verme imkanı verilmiştir. nbsp; Bugün kavgası yapılan yapay bir tartışmadır. nbsp; Bir yerde inşaat başlıyor ne yapılacağı belli olmadan burada Kürtçe eğitim verileceği söyleniyor. Bunu Kürtçe eğitim verecek şekilde propagandası yapılıyor. nbsp; Yasa dışında hiçbir uygulamaya müsade edilmeyeceği aşikardır.

DİYARBAKIR'DA BELEDİYE'NİN KÜRÇE OKUL AÇACAĞI İDDİASI

Diyarbakır'da Belediye'nin boş bir binayı okula dönüştüreceği ve burada Kürtçe eğitim verileceği ifade edilmiş ancak bu okul için izin alınmadığı, öğretmen ataması olmadığı görülmüş izin alınmadığı takdirde de böyle bir iznin verilemeyeceği belirtilmiştir.

SURİYELİLERE T.C. KİMLİĞİ VERİLMESİ İDDİASI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen nüfüs cüzdanlarının Suriye'den gelenlere verilmesi imkanı yoktur. Suriye'den gelenlere misafir tanıtma kartı verilmektedir. Bu kart verilirken de biyometrik kimliklendirme yapılmakta bu kişilere sağlık ve eğitim hizmeti verilmektedir. Ülkelerine dönüşlerde de bu misafir tanıtma kartları geri alınmaktadır.

IŞİD'E KARŞI TÜRKİYE'NİN TAVRI

IŞİD'e karşı Türkiye'nin göstereceği tavıra ilişkin ise Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın düşüncelerini ifade ettiğini söyleyen Arınç, "bunun dışında birşey söyleme imkanı yoktur. Son Paris toplantısında Türkiye'nin görüşü açık bir şekilde ortaya koydu." dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç: "(IŞİD ile mücadele) Biz bölgesel istikrarı ve refahımızı tehdit eden terör yapılanmaları karşısında, bölgesel eşgüdüm mekanizmalarına önem vermekteyiz çünkü biz terörle mücadelenin bütün dünya için bir ortak platform haline gelmesinin netice alıcı olabileceğini düşünüyoruz. Tehditler karşısında Türkiye, tüm dost ve müttefikleriyle yakın bir işbirliği içinde hareket etmeye her zaman gayret, özen gösterdi"

YENİ BİR TORBA TASARI OLMAYACAK

Bundan sonra sadece ilgili kanunla ilgili çalışmalar yapılacak. Bundan sonra çok maddeli tasarılar Meclis'e gönderilecek. Topba Yasa tabirini bir daha gerekli olmayacak şekilde çalışma yapacağız.

Zonguldak'ta maden ocaklarının çıkan yasa sonrası kapatıldığı iddialarını biz de duyuyoruz. nbsp; İşletmeyi piyasa şartlarına göre ayakta tutabilir. nbsp; Giderler konusunda işçi güvenliği açısından devlet üzerine düşeni yapar. Ancak bugüne kadar işçinin canı önemsiz gibi böyle bir tavır takınmalarını kabul edemeyiz.

Bedelli askerlik konusunda ise beklentinin olduğunu biliyorum. Bugünkü toplantıda Bedelli Askerlik konusunda bir cümle sarfedilmemiştir. Milli Savunma Bakanı, yeni bir Askeri Ceza Kanunu yapmayı taslağı üzerinde durmuştur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...