Nefes kestiler!..

/ Kaynak: DHA
Nefes kestiler!..

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, bu yıl ikincisi düzenlenen TATCA Havacılık Festivali, akrobasi pilotlarınını nefes kesen gösterilerine sahne oldu.

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde, bu yıl ikincisi düzenlenen TATCA (Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği) Havacılık Festivali, akrobasi pilotlarınını nefes kesen gösterilerine sahne oldu.

İki gün devam eden festivalde, milli paraşüt takımı da gösteri yaptı. Festivali izleyenler, heyecan ve eğlence dolu dakikalar geçirdi.

Selçuk Efes Havalimanı'nda, 13- 14 Eylül tarihlerinde düzenlenen Tatca Havacılık FestivaliNnin bu yılı ikincisi gerçekleştirildi. Dev Ajans'ın organize ettiği gösteriler, TATCA Genel Başkanı Selim Ergun Lak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Festivalde iki gün boyunca, sanal havacılık etkinlikleri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer etkinlikleri ve model uçak gösterileri yapıldı. Dünyaca ünlü Türk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, 'Mor Menekşe' adlı uçağıyla unutulmaz bir gösteri sundu. Türkiye'de bu tür katiteli etkinliklerinin artmasını dilediğini söyleyen Öztürk'ün yanı sıra, İtalyan pilot Maurizio Perissinotto, Scarlet Rose uçağıyla, Oğuzhan Yararcan ise 'Siyah İnci' adlı uçağıyla yine izleyenleri büyüleyen gösteriler sundu. Bunun yanı sıra Romanyalı 'Hawks of Romania - Air Show' takımı da 5 uçakla, hem solo hem de solo gösteriler yaptı. 8 kişilik milli paraşüt takımının gösterisini ise, büyük dikkatle izleyen izleyeciler, takımın yere inmesinin ardından onlara beğenilerini alkışlarla gösterdi.

Tüm bu gösterileri ise Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen spotterlar (profesyonel hava fotoğrafçıları), kendileri için hazırlanmış özel alanda, çekim yapma imkanı buldu.

Akrobasi pilotları, Ali İsmet Öztürk, Maurizio Perissinotto, Oğuzhan Yararcan, Hawks of Romania üyelerinini vatandaşlara imza vermesinin ardından konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, "Katılımın yüksek olduğu bir festival yaşadık. Özellikle uzaktan gelen yerli ve yabancı misafirlerin varliği büyük bir mutluluk verdi. Bu etkinliğin Selçuk'ta yapılması önemli, turizm değerleri çok fazla olan Selçuk, 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişe sahip bir ilçe" dedi.

TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır, her geçen yıl bu etkinliğin daha da ivme kazanarak büyüyeceğini dile getirdi. Dev Ajans Başkanı Erhan Gölbey de ise, festivali daha iyi noktaya taşıyıp uluslararası boyutunu koruyacaklarını söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...