Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Biz sahada da kardeşiz"

/ Kaynak: İHA
"Biz sahada da kardeşiz"

YAŞAM Haberleri  / İHA

Trabzonsporlu futbolcu Recep Uğur Öztürk'e ilk müdahaleyi yapan U21 Takımı Masörü Eren Akkaya, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe U21 Takımı Masörü Eren Akkaya, maç esnasında dili boğazına kaçan Trabzonsporlu futbolcuya müdahale etmesi ile ilgili olarak, "Trabzonspor ya da herhangi bir takım futbolcusu önemli değil, ben görevimi yaptım" dedi.

Fenerbahçe U21 takımı ile Trabzonspor arasında oynanan maçta ikili mücadele sonrasında dili boğazına kaçan Trabzonsporlu futbolcu Recep Uğur Öztürk'e ilk müdahaleyi yapan U21 Takımı Masörü Eren Akkaya, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe 21 Yaş Altı Takımı'nın Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 37. dakikasında aldığı darbe ile yere düşen Trabzonlu futbolcu Recep Uğur Öztürk'ün dili döndü. Uğur Öztürk'ün hayati riskini fark eden Fenerbahçe'nin masörü Eren Akkaya yedek kulübesinden hızla sahaya girerek genç futbolcuya müdahale etti. Uğur Öztürk müdahalenin ardından nefes almaya başladı ve bir anlamda ölümden dönmüş oldu.

AKKAYA: "ÇOK ŞÜKÜR UCUZ ATLATTIK"

Fenerbahçe U21 Takımı Masörü Eren Akkaya, olayı fark ettiği anda hemen futbolcunun yanına gittiğini belirterek, "Top taç çizgisine yöneldiği anda Mehdi ile Uğur arkadaşımız ikili mücadeleye girdi. Bu esnada Mehdi'nin kolu Uğur'un gırtlağına geldi. Bana yüzleri dönük olduğu için pozisyonu gördüm. Uğur eliyle boğazını tuttu ve gözleriyle yukarı baktı. Ayaklarıyla çırpınmaya başlayıp, eline boğazına götürdüğünde ben bir şey olduğunu anladım. Hakem o anda taç kararı vermişti ve oyuncu görmemişti. Hakemi falan dinlemeden sahaya girdim. Baktım nefes alamıyor. Ensesinden tutup kaldırdım. Çenesinden aşağıya çektim. Dilini aldım. O arada Uğur'a sakin olmasını gerektiğini, bir şey olmadığını söyledim. Dilini tutup çıkardıktan sonra nefes almaya başladı. Ondan sonra sahadaki doktor arkadaşlar olaya müdahale ettiler ama o ara nefes almaya başlamıştı ve tekrardan konuştu bizimle. Oyuna devam etmek istediğini söyledi. Ben görevimi yaptım. Trabzonsporlu ya da herhangi bir takım futbolcusu olması önemli değildi. Bu mesleğimin bir parçası. Sahaya girdim, müdahale ettim. Çok şükür ki ucuz atlattık" dedi.

Sahanın içinde hakemden, rakip oyuncusuna kadar herkesin kardeş olduğuna vurgu yapan Akkaya, "Hakem maçtan sonra çok teşekkür etti. Sahanın içinde de elini omzuma koyarak teşekkür ettiğini söyledi. Biz sahada rakibiz ama hakemde olsa, rakipte olsa, aynı zamanda kardeşiz. Sahanın içindeki herkes ekmek parasını bu işten kazanıyor. Sahanın dışındaki taraftarlar oyuncuların rekabet içinde olmasını arzu ederler ama biz sahanın içinde de kardeşiz" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...