Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: "Bana ters köşke yapmaya çalışıyorsun fırsat vermem'

/ Kaynak: İHA
Erdoğan: "Bana ters köşke yapmaya çalışıyorsun fırsat vermem'

Politika Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moodys ve Fitch'in değerlendirmeleriyle ilgili, 'Bize bunlar bir şey kazandırmış değil. Bunlarla gelmedik buraya' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moodys ve Fitch'in değerlendirmeleriyle ilgili, "Bize bunlar bir şey kazandırmış değil. Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala durağandır budur diyorsun" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarının ardından Türkiye'ye gelişi sırasında uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Derecelendirme kuruluşları Moodys ve Fitch'in değerlendirmeleriyle ilgili soru üzerine Erdoğan, "Türkiye'nin önünde herhangi ekonomik bir risk söz konusu değil, bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Bu açıklamaların ekonomik bir temeli bilimsel bir temeli yoktur. Bunu geçmişte de yaptılar. Standard and Poor's ile ilişkiyi kestim. Bunlar tavırlarını böyle sürdürürlerse Başbakana söylerim, bunlarla da ilişkiyi kes. Bize bunlar bir şey kazandırmış değil. Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala durağandır budur diyorsun. Siyasi yaklaşımlar. Bunların perde arkasında nelerin olduğunu sizler de benim gibi farkındasınız" dedi.
BANKALAR
Bankalar ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, "Bank Asya tahta açıldı, dip yapma süreci var. Burada bir gerçeği görmek lazım. Böyle taşıma su ile değirmeni döndüremezsiniz. Bankacılığın kendine has kuralları var. Ona göre top oynamak zorundasınız. İstediği zaman vatandaş parasını çekebilmeli. Eğer vatandaşı parasını çekemez hale gelirse, sermaye rasyosunda ciddi bir kapanma var demektir. BDDK'nın atması gereken adımlar var. Hangi maddeyi uygular bilemem ama ben de ülkemin birliği dirliği için bir yere kadar işi takip edip gerekli bilgiyi almam lazım. Takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur" cevabını verdi.
Başka banka olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, "Bana gelen başka banka yok" dedi.
"BANA TERS KÖŞKE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUN FIRSAT VERMEM"
AK Parti'nin anketlerde yüzde 51 göründüğünü hatırlatan bir gazetecinin 2015'de Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AK Parti hükümetinin yüzde kaç alırsa başarılı olacağının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Böyle bir değerlendirmeyi yapmam bulunduğum makama ters olur, bana ters köşke yapmaya çalışıyorsun fırsat vermem" diye konuştu. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...