Slaven Bilic: Aptalca bir gol yedik

Slaven Bilic: Aptalca bir gol yedik

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın hocası, "İki puan kaybettik. Böyle bir maçta ekstra kalite gerekiyor. Ba ve Oğuzhan'ı aradık" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic karşılaşma sonrası kaçan iki puandan dolayı sinirliydi. "Çok zor bir maçtı, bazen böyle maçlar yaşıyorsunuz. Kazanamadığımız için hayal kırıklığına uğradık" diyen Hırvat çalıştırıcı, "Rakip de iyi savunma yaptı. Kalabalık savunma yapan rakibi aşmak için ekstra çözümleri üretemedik. Aptalca bir gol yedik ve berabere kaldık, iki puan kaybettik" ifadelerini kullandı. Bilic sözlerini, "Böylesi bir maçta ekstra kalite ve ekstra oyun aklı gerekiyor. O nedenle Demba Ba ve Oğuzhan'ın eksikliğini hissettik" şeklinde sürdürürken, "80 tane kulüp UEFA ve Şampiyonlar Ligi'ne katılıp ülkelerini temsil ediyorlar. Biz de katıldığımız bu turnuvada ülkemizi temsil ediyoruz. Katılan bu 80 takım içinde bir tek Beşiktaş bugün (dün) maç oynadı" diyerek TFF'ye sitem etti.

nbsp;Slaven Bilic: Aptalca bir gol yedik


Kartal modaya uydu
Sakat futbolcularına rağmen sistem değişikliğine gitmeden Çaykur Rizespor karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, kendi evindeki ilk maça uzun süre ağırlığını koyamadı. 33. dakikaya kadar Mustafa Pektemek'i sağda, Gökhan'ı solda oynatan, forvet nbsp;arkasında da Olcay'ı görevlendiren Bilic, bu dakikadan sonra alışılan sistemine geri döndü. İyi savunma yapan ve hızlı kapanan Çaykur Rize savunması karşısında kilidi açmakta güçlük çeken siyah-beyazlılar, kontra atak oynamayı tercih eden Karadeniz ekibinin hücumlarını savuşturmayı başarınca ilk yarıda gol sesi çıkmadı.
Kartal geleneği bozmadı!
İkinci yarıya Çaykur Rizespor golle başladı. 48. dakikada ceza alanına yakın bölgeden kullanılan taç atışında Ümit önünde bulduğu topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışan Beşiktaş, 52. dakikada gole yaklaştı. Olcay'ın ortasına altı pas önünde kafayla vuran Cenk'in topu kaleci Serkan'da kaldı. Beraberlik için elinden geleni yapan siyah-beyazlılar, 68. dakikada Mustafa Pektemek-Kerim Frei değişikliği yaptı. Dakikalar geçtikçe oyunu Çaykur Rizespor yarı alanına yıkan Beşiktaş, 81. dakikada beraberliği yakaladı. Kullanılan köşe vuruşunda Çaykur Rize savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Olcay'ın iğne deliğinden geçen vuruşu skora dengeyi getirdi: 1-1. Geçen yıl rakiplerinin puan kaybettiği haftalarda puan kaybını alışkanlık haline getiren Beşiktaş bu yıl da geleneği bozmadı ve İkitelli'den 1 puanla ayrıldı. nbsp;

GOLLER: Ümit (dk.48), Olcay (dk.81)
SARI KARTLAR: nbsp;Kweuke, Kıvanç, Orhan, Serkan, Kağan, Murat Duruer (Ç.Rize), Kerim, Veli (Beşiktaş)
HAKEMLER: nbsp;Hüseyin Göçek, M.Emre Eyisoy, Orkun Aktaş


Ersan'da yırtık şüphesi
Beşiktaş iki puanın yanı sıra Ersan'ın sakatlığıyla da sarsıldı. Maçın ikinci yarısında sakatlanan ve yerini Sivok'a bırakmak zorunda kalan Ersan Adem Gülüm'ün durumunun ciddi olabileceği belirtildi. Gülüm'ün sol kasığında yırtık şüpesi olduğu öğrenildi. Milli oyuncunun son durumu MR'ın ardından belli olacak nbsp;

Beşiktaş bizi geri itti
Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek maçı değerlendirirken, "Özellikle Kıvanç'ın sakatlıktan dolayı oyundan çıkmasından sonra Beşiktaş bizi geriye itti. Kıvanç orta sahada dinamik bir oyuncumuzdu. Onun da olmayışıyla Beşiktaş orta alanı eline geçirdi. Beşiktaş karşısında deplasmanda bir puan almak da iyi" dedi.


BU SONUCUN BAHANESİ OLMAZ
Beşiktaş'ın kaptanı Tolga Zengin maç sonrası, "Oynadığımız oyun beni tatmin etmedi, taraftarlarımızı da tatmin etmedi. Çok iyi bir maç olmadı bizim açımızdan. Golü yiyene kadar temposuz oynuyorduk. Golden sonra baskı kurduk. Bunu, 90 dakika yapmamız gerekiyor, daha önce yapmıştık. Bugün üzerimizde bir tutukluk vardı. Daha önce yaptığımız şeyleri bugün yapamadık. Bu sonuç için bahane üretecek bir şey yok" açıklaması yaptı. nbsp;

Bilinçsiz atak yaptık
Beşiktaş'ın ön liberosu Atiba, "Yeterince hızlı oynamadık, bunun sebebinin saha olduğunu söyleyebilirim, yeterince paslaşamadık. Rakibimizin de işimizi kolaylaştırdığını söyleyemeyiz. Geriye yaslandılar ve savunmada açık vermediler. Bir gol yedik ama sonrasında pozisyon bulmamıza rağmen gol de atamadık. Sonlara doğru çok şükür golü bulduk. Maçın ilk yarısında bilinçsiz atak yaptık" açıklamasında bulundu.
nbsp;Slaven Bilic: Aptalca bir gol yedik



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...