Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Times'dan çarpıcı IŞİD yorumu: 'Asıl hedef Türkiye'

/ Kaynak: DHA
Times'dan çarpıcı IŞİD yorumu: 'Asıl hedef Türkiye'

DÜNYA Haberleri  / DHA

İngiliz Times gazetesi, terör örgütü IŞİD'in asıl hedefinin Türkiye olduğunu savundu.

Gazetenin diplomasi muhabiri Roger Boyes, "Türkiye burada gerçek hedef" başlıklı yazısında IŞİD'in asıl hedefinin Türkiye olduğunu yazarak terör örgütünün, Türkiye'nin yaklaşan bir savaşta belirleyici bir faktör olmasını önlemek istediğine dikkat çekti.
İngiliz yardım çalışanı David Haines'in infaz edilmesinin vahşi bir meydan okuma olarak nitelendiren yazar, bunun cihatçılar tarafından yapılmış ince bir hesabın parçası olduğu yorumunu da yaptı.
Boyes, "Burada asıl hedef İngiltere değil, Türkiye" diyerek şöyle devam etti:
"Haziran ayında Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basan IŞİD'in elinde 49 rehinesi bulunuyor. ABD ve Britanya savaş için geniş bir koalisyon oluşturmaya çalışırken, Suriye ile uzun sınırları olan ve NATO'nun çok önemli bir üssüne sahip Türkiye'nin katkısının, IŞİD'e karşı hızlı şekilde yürütülecek bir saldırının başarısı için önemli olduğu açık. Fakat bir gözü de hapsedilmiş vatandaşlarında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşa girmekte gönülsüz."
IŞİD'e katılmak için batından giden cihatçıların bir çoğunun Suriye'ye Türkiye üzerinden girdiğine dikkat çeken Boyes, IŞİD'in Suriye üzerinden transit ticareti tehlikeli hale getirmesinin ardından Türkiye'nin Irak ile ticaretinin yüzde 30'dan fazla azaldığını belirtti.
IŞİD ile verilen mücadele bugüne kadar gelinen durumu karışılık olarak yorumlayan Boyes, yazısını şöyle noktaladı:
Britanyalı bir yardım görevlisini başını keserek öldürmek Birleşik Krallık'ta mideleri bulandıracak ancak ülkenin politikasını değiştirmeyecektir. Ancak benzer hareketlerin hem de kitlesel ölçüde yapılabileceği korkusu, Türkiye'nin yaklaşan savaşta belirleyici bir faktör olma yeteneğini köreltiyor."

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...