Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak

/ Kaynak: AA
Uyuşturucuyla mücadelede özel telefon hattı kurulacak

YAŞAM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile AA editörleri, bölge müdürleri ve dünyanın çeşitli merkezlerindeki muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 15-24 yaş arasında uyuşturucu maddeyi en az bir kere deneme oranının AB ortalamasının yüzde 30, Türkiye'de ise yüzde 2,7 olduğunu belirterek, "Bunu bir avantaj olarak görüyoruz bunu daha güçlü avantaja dönüştürmemiz lazım. Yüzde 2 veya 3 gencimizin denemiş olması bile bizde önemli bir teyakkuz hali" dedi.


Bakan Müezzinoğlu,şunları kaydetti:
"Uyuşturucuda riskli ülke değiliz ancak potansiyel var, 5 yıl içinde iyi mücadele etmezsek riskli ülke oluruz. Uyuşturucu özelliği söz konusu olan tüm ürünleri, kimyasal olarak yasak kapsamına alıyoruz ki, o 'ben zaten bunu bilmiyordum' dolayısıyla cezai müeyyideyeye tabi olmama gibi bir avantajı olmayacak." Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadelede kişinin danışma hizmeti almasına imkan sağlayan ancak kimliğin bilinmeyeceği özel bir telefon hattı kurulacağını bildirdi.


Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmesi
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilmesine ilişkin, "Meclis'te olağanüstü gündem sorunu yaşamazsak, muhalefetin de buna itiraz edeceğini sanmıyorum, Meclis açılır açılmaz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla çalışarak düzenlemesini getireceğiz. 5 yıla 1 yıl olarak düşünüyoruz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...