DHKP-C operasyonunda 1 tutuklama

/ Kaynak: İHA
DHKP-C operasyonunda 1 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sultangazi'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 16 kişiden 1'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Gazi Mahallesi'nde 12 Eylül'de 48 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 15 şüpheli gözaltına aldı. Maltepe'de düzenlenen ikinci operasyonda ise 1 kişi gözaltına alındı. Silahla yaralama, yağma, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştirme/katılma ile örgüte yardım, silah ve malzemeleri saklayarak lojistik destek sağlama suçlarından yakalanan 16 kişiden 15'i Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne, 1'i de Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde savcılık sorgusu tamamlanan 15 şüpheliden 7'si serbest bırakılırken, savcılık 7 şüpheliden 3'ü hakkında adli kontrol istedi. Diğer 8 şüpheli ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin hakimlik sorgusunu nöbetçi hakim Ulaş Mengüloğlu yaptı. Yaklaşık iki saat süren ve toplu halde gerçekleştirilen hakimlik sorgusunun ardından şüphelilerin 8'i de mahkemece serbest bırakıldı.
Polisin operasyonlar kapsamında 48 ayrı adreste yaptığı aramalarda 1 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 4 pompalı tüfek, 1 havalı tüfek, 7 tabanca, 1 havalı tabanca, 6 tabanca çerçevesi, 415 fişek, 4 boş kovan, 15 şarjör, 1 fişek doldurma aparatı, çok sayıda (sürgü, namlu, kabza, horoz, yay ve iğne) gibi tabanca aparatı, 84 adet kullanılmaya hazır el yapımı molotof kokteyli, 15 litre yanıcı ve yangın çıkartıcı kimyasal madde, 2 el telsizi, 1 el dedektörü, 1 metal polis rozeti, 4 bıçak ve çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel yayın ve doküman ele geçirildi. Ele geçirilen silahlardan birisinin 8 Eylül'de Gazi Mahallesi'nde 2 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmada kullanıldığı ve bu silahtan çıkan kurşunla 1 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...