Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan, Fazıl Küçük ve Denktaş'ın kabirlerini ziyaret etti

/ Kaynak: İHA
Başbakan, Fazıl Küçük ve Denktaş'ın kabirlerini ziyaret etti

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan, KKTC'ye düzenlediği ilk yurt dışı ziyareti kapsamında Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın kabirlerini ziyaret etti.

Anıttepe'de düzenlenen törende, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine çelenk koydu. Saygı Marşı eşliğinde saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise Davutoğlu Anıt Özel Defteri'ni imzaladı. Davutoğlu deftere şunları yazdı: "Aziz Lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının haklı davası için özveriyle sürdürdüğü çetin mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 62. Hükümeti'nin Başbakanı olarak yurtdışına yaptığım bu ilk ziyaret vesilesiyle, Hükümetimizin Kıbrıs Türkü'nün barış, huzur ve refah içinde yaşaması için daima yanında olacağını bir defa daha teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun"
Davutoğlu'nun, Dr. Küçük'ün Anıttepe'deki kabrini ziyaretine heyetinde yer alan Türkiye'nin Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yanında TC'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da katıldı.

DENKTAŞ'IN MEZARINI ZİYARET

Davutoğlu, 2 yıl önce vefat eden KKTC'nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın mezarını da ziyaret etti. Mezarlığa çelenk bırakmasının ardından İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Davutoğlu anıt defterini imzaladı. Deftere yazdıklarını okuyan Davutoğlu, "Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş. Tüm hayatınızı varoluş mücadelesine adadığınız kahraman Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti geleceğe güvenle bakmakta ve kararlı bir şekilde aydınlık yarınlara yürümektedir. Başbakan olarak gerçekleştirmekte olduğum bu ilk yurtdışı ziyaretim vesilesi ile Türkiye Cumhuriyetinin 62. Hükümetinin de bu eşsiz mücadelesinde Kıbrıs Türk halkına karşı ahdi ve tarihi sorumluluklarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirme kararlılığını sürdüreceğini teyit ederek aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhunuz şad olsun" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...