Davutoğlu'ndan Samaras'a barış davetI

Davutoğlu'ndan Samaras'a barış davetI

GÜNDEM Haberleri

"Samaras hazırsa, birlikte Güney'e gidelim çay içelim, sohbet edelim. Sonra Kuzey'e geçelim..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu da geleneği bozmadı, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yaptı. Özel uçak "TUR" ile Ercan Havalimanı'na inen Davutoğlu'nu KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu resmi törenle karşıladı. Törenin hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçen Başbakan ve heyeti, basına kapalı gerçekleştirilen ikili görüşme sonrasında Derviş Eroğlu ile öğle yemeğinde bir araya geldi. İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında Kıbrıs müzakerelerine değinip, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'a dikkat çeken bir çağrı yapan Başbakan, nbsp;"Sayın Yunanistan Başbakanı hazırsa birlikte önce Güney'e gidelim, birlikte çay içelim. Sonra Kuzey'e gelelim, yine birlikte olalım. Gelin beraber burada barışı inşa edelim" dedi. Davutoğlu şöyle konuştu: "Anavatandan yavru vatana engel tanımayız. Denizleri aşarız, Anadolu'nun suyunu yavru vatana getiririz. Bunu kimse engelleyemez. İstedik ki Kıbrıs, barış adası olsun. Doğu Akdeniz'e barış ve refah huzur gelsin. Şimdi harekete geçme zamanı. Sayın Anastasiadis'e de sesleniyorum; Gelin bu barışı bir an önce, yarın değil bugün yapalım. Bir Türk'ün, bir Rum'un cumhurbaşkanı olduğu Kıbrıs'tan bahsediyorum. Müzakerelerin ardından dönüşümlü yönetimin sağlanması durumunda Rum olursa da gelirim, ilk ziyareti buraya yaparım, Türk olursa da yaparım."

nbsp;Davutoğlu'ndan Samaras'a barış davetI

SÜRPRİZ YAPIP PROGRAM DIŞINA ÇIKTI

Kıbrıs'ta Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün mezarlarını ziyaret edip çelenk bırakan Davutoğlu, programında olmadığı halde namaz kılmak için Selimiye Camii'ne gitti. Ardından Arasta Çarşısı'nda gezip, esnafla ve turistlerle sohbet eden Başbakan Davutoğlu asıl sürprizi Kuzey ve Güney arasındaki tek yaya geçişi olan Lokmacı Sınır Kapısı'na giderek yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...