4 ay sonra kritik atamalar

4 ay sonra kritik atamalar

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, Çözüm ve 'Paralel'le mücadele için kilit noktalarda değişiklikler yaptı.

Hükümetin kuruluşunun ikinci haftasında aralarında İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'ın da bulunduğu önemli illerde vali değişikliğine gidildi. Dün yayımlanan kararname ile 20 ilin valisi değişti, 9 isim ise merkeze çekildi. En büyük hedefini "çözüm sürecini tamamlamak" ve "paralel yapıyla mücadele etmek" şeklinde açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni ekibini de bu doğrultuda hazırladı. Dört yıldır İstanbul'un başında yer alan Vali Hüseyin Avni Mutlu, merkeze çekildi. Mutlu'nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin getirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz atandı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise Ankara Valiliğine getirildi. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Tecrübeli bürokratlardan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker ise Antalya'ya tayin edildi. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı M. Ulvi Saran merkeze çekildi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise Samsun Valisi oldu. Diyarbakır'daki 'kayıt dışı' okullarla gündeme gelen Vali Mustafa Cahit Kıraç merkeze alındı. Diyarbakır'da 1 yıl 4 ay görev yapan Kıraç'ın yerine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy getirildi. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Denizli'ye; Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Mersin'e, Merkez Valisi Amir Çiçek Muğla'ya, tek kadın vali Esengün Civelek Kırklareli'ne atandı. Muammer Türker'den boşalan MGK Genel Sekreterliğine ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu atandı. TRT Genel Müdürlüğü ve Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı koltuğu boş. nbsp;
İstanbul'a atanan Malatya Valisi Vasip Şahin "İstanbul dünya şehri. İstanbul'un o ağır yükünün omuzlarımıza verileceğini beklemiyordum" dedi. Samsun Valiliğine atanan TRT Genel Müdürü Şahin "Samsun benim ilk göz ağrım. Biraz tercih fırsatım oldu. 'Olacaksa Samsun olsun' diye istemiştim. Bizi de kırmadılar sağ olsunlar" diye konuştu. Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Celalettin Lekesiz ise "Allah mahcup etmesin. Memleketimiz, milletimiz, ülkemiz için hayırlı olur inşallah" dedi. 24 Mayıs'ta da 31 ilin valisi değişmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...