Şimşek: 'Nasıl olsa yine çıkar' demeyin

Şimşek: 'Nasıl olsa yine çıkar' demeyin

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımız, Torba Yasa ile gelen kolaylıklardan yararlansınlar ve artık bu türden beklentilerini sınırlı tutsunlar" dedi. 

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Torba Yasa'nın kendi bakanlığını ilgilendiren maddelerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Düzenlemeyle getirilen kolaylıkları hatırlatan Bakan Şimşek, "Çiftçinin elektrik ve su borçlarına 5 yıl vade getirildi. İl özel idareleri ve belediyeler de borçlarını 6 yılda 36 taksitle ödeyebilecekler. Spor kulüplerine de 7 yılda 42 taksit ödeme imkânı verildi. Trafik cezaları dahil, 120 liranın altında kalan idari para cezalarından vazgeçiliyor. 12 lira ve altında kalan köprü ve otoyol kaçak geçiş ücretleri de alınmayacak. Vatandaşlarımız, Torba Yasa ile gelen kolaylıklardan yararlansınlar ve artık bu türden beklentilerini sınırlı tutsunlar. Bundan sonra bu anlamda bir af olmayacak" diye konuştu. Yeniden yapılandırılan borçlarda, alacakların asıllarından vazgeçilmediğini vurgulayan Bakan Şimşek, şöyle devam etti: "Piyasa faizi kadar yüksek bir faiz olmasa da enflasyona paralel bir vade farkı alıyoruz. Burada bir af söz konusu değil. Dolayısıyla nasıl olsa birkaç yılda bir bunlar yapılıyor demenin bir avantajı da kalmıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...