Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

58 yaşında şampiyon oldu

/ Kaynak: İHA
58 yaşında şampiyon oldu

SPOR Haberleri  / İHA

ABD'de boks turnuvası Ringside Dünya Şampiyonası'nda 35 yaş üstü klasmanında mücadele eden 58 yaşındaki Emin Tokay şampiyon oldu.

1973 yılında genç yaşta boksa başlayan Emin Tokay, amatör branşlarda mücadele etti. Avrupa Şampiyonu Türk boksör, Cemal Kamacı'dan etkilendiğini söyledi. Tokay, 1984 yılında boksu bıraktı. ABD'de elektrik teknisyeni olarak çalışmaya giden Tokay, trafik kazasında ağır bir şekilde yaralandı. Fizik tedaviyle yaşamını sürdüren sporcu, kondisyon çalışmak amacıyla yeniden boksa döndü. Saçları genç yaştan beri beyaz olduğu için antrenörü tarafından yaşlı diye kabul edilmeyen Tokay, saçlarını siyaha boyayarak kılık değiştirdi ve idmanlara başladı. Salondaki dünya şampiyonu bir sporcunun tavsiyesiyle 1992 yılında ABD'de düzenlenen turnuvaya katılarak şampiyon oldu.


TOKAY'IN AZMİ ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ


58 yaşındaki Türk sporcu Emin Tokay, Ağustos ayında spor malzemeleri aldığı mağazada bir ilan gördü. ABD'de uluslararası boksörlerin katılımına açık olarak altın eldiven turnuvası düzenleneceği yazıyordu. 22 yıl önce 36 yaşında bir boksör olarak ABD şampiyonu olan Tokay, dünya çapında bir başarıya imza atmak için, turnuvaya başvuruda bulundu. Milli boksör, borç para alarak ABD'ye gitti ve idman yapmak için önce ABD'de yaşayan Türk kafes dövüşçüsü ile daha sonra 23 yaşındaki siyahi genç profesyonel boksörle çalıştı. Maç günü geldiğinde kendi elleriyle diktiği formasını giyerek ringe çıktı. 58 yaşındaki boksör 43, 47 ve 55 yaşlarındaki profesyonel rakipleriyle maç yaptı.


Şampiyon olmak için ABD'ye gittiğini vurgulayan Tokay, "Bin 600 sporcu ve binlerce seyirci vardı. O kadar insanın arasında kendi bayrağımızı dalgalandırmak büyük gurur" dedi.


Altın kemeri alan Emin Tokay, Mecidiyeköy'deki spor salonunda ünlü isimlerin de yer aldığı öğrencilerine ders vermeye devam ediyor.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...