Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mezar taşı hazır! 19 Aralık'ta ölümü bekliyor

/ Kaynak: İHA
Mezar taşı hazır! 19 Aralık'ta ölümü bekliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Denizli'de yaşayan 84 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem, 19 Aralık tarihinde öleceğine inandığı için mezar taşını bu tarihe yaptırdı.

Emekli öğretmen olan ve yıllardır mezar taşı ve tabelacılık işini yapan Baklanlı Mehmet Zeki Erdem, geçen günlerde 84 yaşına girdi. 15 yıl önce kendi mezar taşını hazırlayan ve üzerine 19 Aralık tarihini atan yaşlı adam bu bekleyişini bölgedeki herkes biliyor. 19 Aralık tarihinde ilk eşi ve büyük oğlunu farklı yıllarda kaybeden Erdem, aynı tarihte öleceğini düşündüğü için mezar taşını da bu tarihe yaptırdı. nbsp;
"HİSLERİME DAYANARAK 19 ARALIK'TA ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM" nbsp;
Otuz yıl boyunca öğretmenlik yaptığını belirten Zeki Erdem, şöyle konuştu: "1978 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Baklan'da yaşamaya devam ettim. Ben boş kalmayı seven bir insan değilim. Tabela ve mezar taşı yapmaya başladım. Hem sevdiğim hobiyi yapmak hem de insanlarla bu iş sayesinde diyalog kurmak bana ayrı bir canlılık kattı. Hayatın çilesini, sıkıntısını, kederini hep bu meşgalelerle yenmeyi başardım. Eşim Nesime hanım 19 Aralık 1973 de vefat etti. İlk eşimden 4 çocuğum oldu. Tabi ikinci bir evlilik daha yaptım ancak ikinci evlilikten çocuğum olmadı. En büyük oğlum Muharrem 45 yaşında 15 yıl önce yine 19 Aralık'ta geçirdiği bir kriz sonrası vefat etti. Ben de içimdeki güçlü bir hisse dayanarak 19 Aralık'ta öleceğimi düşünüyorum. Bu nedenle oğlumun vefat ettiği dönem kendi mezar taşımı yine kendim hazırladım. Orada ölüm tarihi olarak 19 Aralık tarihini attım. O gün özel olarak hazırlanırım. En güzel elbiselerimi giyer kokuları sürerim." nbsp;
"SAĞLIĞIM İYİ" nbsp;
Yıllardır 19 Aralık'ta hazırladığı mezar taşı ile ölümü beklediğini vurgulayan Erdem, "Mezar taşımda yıl kısmını ölmediğim her 19 Aralık tarihi sonrası değiştiririm. Şimdi 2014 var. Hiçbir hastalığım yok. Bugüne kadar ciddi hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Sağlığım yaşıma rağmen çok iyi ama 19 Aralık'ta öleceğimi düşünüyorum'' dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...